Haberler

Blue Prism, Thoughtonomy’yi satın aldı

0

Yazılım şirketi Blue Prism, akıllı otomasyon platformu Thoughtonomy’yi bünyesine kattı. Blue Prism bu devralımın, akıllı otomasyon ve bulut dağıtım yetenekleri üzerine inşa edilmesini sağlayacağını belirtti. El değiştiren Thoughtonomy, kurucusu ve CEO’su Terry Walby tarafından yönetilen bir iş birimi olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek.

Blue Prism, Thoughtonomy’yi satın aldı

Devralımın ardından her iki şirket de Blue Prism’ın bağlı RPA platformunu ve Thoughtonomy’nin SaaS yeteneklerini birleştirerek talep üzerine bir dijital işgücü sağlamak için çalışacak.

Blue Prism bu entegrasyonu, işletmelere back office’ten front office’e kadar kritik görev prosedürlerini otomatik hale getirmek için bilgisayarla görü, Doğal Dil İşleme (NLP) ve makine öğrenimi gibi tam entegre AI teknolojilerine erişme ve bunlardan yararlanmanın bir yöntem olarak açıklıyor. Böylelikle bu yöntem, otomasyon projelerine yardımcı olurken programları desteklemek için özel bir altyapıya ihtiyaç duyulmadan gelişmiş verimlilik ve müşteri deneyimlerine de olanak sağlıyor.

Thoughtonomy, müşterilere sunduğu Microsoft Azure’da çalışan SaaS teklifleri şirketin bulut stratejisini de destekliyor. Müşteriler Thoughtonomy’nin entegre AI özellikli dijital işgücü yöneticisi IADA ile birleştirilmiş sohbetler ve web formları gibi kullanıma hazır kanallardan yararlanabiliyor.

Pazar araştırma şirketi Forrester Research’e göre talepleri giderek artan SaaS hizmetleri, 2022 yılına kadar kamu ve bulut altyapısı, işletme ve devlet alımlarında 411 milyar dolara ulaşacak. Üstelik şirket, bulut çözümleri teknoloji bütçelerinin ve operasyonlarının daha büyük bir parçası haline geldikçe CIO’ların teknoloji dağıtımında temel olarak bulutu ele alması gerekeceğinden söz ediyor.

Bu devralımla her iki şirket de finansal hizmetler, telekom, sigorta, perakende, sağlık ve eczacılık, profesyonel hizmetler, enerji, kamu hizmetleri, kamu sektörü ve dış kaynak tedarikçileri dahil olmak üzere temel pazar dikeylerine odaklanan ortak ağlarını oluşturmaya devam edecek gibi görünüyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up