Haberler

OneWeb’in internet uyduları 400 Mbps hıza ulaştı. 

0

OneWeb, gerçek hizmete geçmeye yaklaşırken altı internet uydusunun testlerden geçmeyi başardığını duyurdu. Şirketin yaptığı açıklamaya göre yapılan testlerde uydulardan gelen internet, ortalama 32ms gecikme süresi ile 400 Mbps hıza ulaştı.

OneWeb’in internet uyduları 400 Mbps hıza ulaştı. 

OneWeb dün yaptığı açıklamada Güney Kore’nin başkenti Seul’de yapılan 6 uydu testinin, gezegenin herhangi bir yerinde üstün geniş bant bağlantısı sağlama yeteneğini kanıtladığını söyledi. Şirket, 2020’de önce dünyanın belirli bölgelerinde kısmi hizmete başlamayı, 2021’de ise  internet hizmetini tümüyle dünyaya sunmayı hedefliyor. Uzun zamandır test çalışmaları yapan şirket dün açıklanan testte, Şubat ayında başlatılan altı OneWeb uydusu hakkında önemli bilgiler verdi. OneWeb, interneti ağını ilk olarak 650 uydu ile başlatıp sonrasında bu sayının 1.980 uyduya kadar artacağını belirtiyor.

Gecikme süresi ortalama 32ms olan testte 400Mbps hız, ulaşılan en yüksek hız olarak kaydedildi. OneWeb ayrıca uyduların testte kesintisiz ışın ve uydu geçişlerinin yanı sıra 1080p çözünürlükte canlı yayın videosunun gerçekleştiğini söyledi.

Uydu interneti hizmeti için OneWeb dışında Amazon ve SpaceX gibi şirketler de çalışmalarını sürdürüyor. OneWeb’in şu ana kadarki en büyük rakibi, Federal İletişim Kurulu (FCC) tarafından yaklaşık 12.000 internet uydusunu uzaya gönderme iznine sahip olan SpaceX firması. OneWeb, Haziran 2017’de ilk FCC onayını alırken, SpaceX Mart 2018’de ilk büyük FCC onayını alarak Mayıs 2019’da 60 uydusunu uzaya göndermişti. Elon Musk’ın şirketi SpaceX, gönderilen 60 uydunun üçüyle temasını kaybetmişti.

Amazon da yakın bir zaman önce benzer bir internet uydu servisi planlarını açıkladı ve şirket bu ayın başlarında FCC yetkilendirmesi için başvuruda bulundu.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up