Haberler

iPhone’un OLED ekran tedarikçisine LG de eklendi

0

Apple, 2019’ da çıkacak olan iPhone’lar için OLED ekran tedariğinde Samsung dışındaki şirketlerle de çalışacak. MacRumors tarafından paylaşılan Barclays’in yeni bir analist raporuna göre Apple, bu yıl içerisinde çıkması planlanan iPhone serisinde kullanılacak olan OLED ekranları siparişler almak üzere Life’s Good (LG) ekibiyle anlaşacak.

iPhone’un OLED ekran tedarikçisine LG de eklendi

Raporda yer alan bir diğer bilgi ise Çinli tedarikçi BOE’nin OLED ekran siparişlerini 2020 yılının ilk aylarında almaya başlayabileceği belirtiliyor.

Apple’ın OLED ekranlar için tedarik ortağı olarak LG ile çalışmayı planlaması yeni bir söylenti değil. LG Display’in ekran tedariği konusunda Apple ile ortaklık yapacağı 2018 yılından beridir konuşuluyordu.

2019’da çıkması beklenen OLED ekranlı iki iPhone modeline kısaca değinmek gerekirse cihazlardan ilki iPhone XS’in varisi olacağı düşünülen 5.8 inç OLEd ekranlı bir akıllı telefon. 6.5 inç OLED ekranlı bir cihazın da iPhone XS Max’in takipçisi olacağı söyleniyor. Son olarak üçüncü 2019 iPhone modelinin ise iPhone XR’nin halefi olan 6.1 inç LCD ekrana sahip olduğu söyleniyor.

Bununla birlikte 2020 yılından itibaren Apple’ın, LCD ekranları kullanmayı bırakıp bu üç yeni iPhone modeliyle birlikte tüm OLED  ekran teknolojisine ve programlarına sahip ürünlere geçeceği söyleniyor. Apple’ın ekran tedariği için farklı firmalarla anlaşmaya yönelmesi bu söylentileri doğrular nitelikte.

Apple’ın 2020 yılında tamamıyla OLED programlarına geçecek olması, daha fazla tedarik ortakları bulması gerektiğini kaçınılmaz hale getiriyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up