Haberler

Android, kablosuz kulaklıklar için yeni özellikler ekliyor

0

Google, kablosuz kulaklık desteğini artıracak Android’in Hızlı Eşleştirme özellik güncellemelerini yakında yayınlayacak.

Android, kablosuz kulaklıklar için yeni özellikler ekliyor

Apple’ın AirPod’larının 2016’da piyasaya sürülmesinin ardından Google, popülerlik kazanmaya devam eden kablosuz kulaklıklara destek oluşturmanın önemini fark etti. Android, bu cihazların bağlantılarını geliştirmek için şimdi yeni özellikler ekliyor.

Android’deki Bluetooth Hızlı Eşleştirme özelliği şarj ihtiyacını izlemeyi daha kolay hale getirecek. Hızlı Eşleştirme özelliğiyle gelen yeni değişiklikler, bireysel pil ömrünü okumayı sağlıyor. Böylece kulaklıkların her birinde kalan şarj miktarını ve şarj çantasında pil doldurmak için ne kadar güç kaldığını görmek mümkün olacak. 

Yeni özellikler arasında belki de kullanıcıları en sevindiren Fast Pair olacak. Çünkü Fast Pair ile birbirine bağlanan cihazlar, Android akıllı telefonlarında bulunan “Cihazımı Bul” uygulamasında ve web sitesinde görünecek. Böylece kaybolan kablosuz kulaklıkların son kullanımın yeri ve zamanını görüntülenerek nerede olduğunu bulmak oldukça kolay hale gelecek. Android Q ile birlikte gelecek olan cihazların pil ömrü, Cihazımı Bul gibi özelliklerin hepsi kulaklıkların kendi uygulamalarından ve Google Asistan ayarlarından kontrol edilebilecek. 

Google ayrıca, Apple’ın AirPod’lerine alternatif olarak Android cihaz sahiplerine seçebilecekleri daha fazla seçenek sunarak, Hızlı Eşleştirme özelliğinden yararlanabilecek cihazların listesini genişletti. Google’ın listesinde Anker, JBL, Jaybird, 1More, LG ve Cleer gibi kulaklıklar yer alıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up