Haberler

Apple Card, Ağustos’ta halka açılıyor

0

Şirketin Salı günü yapılan 2019 üçüncü çeyrek mali kazancı sırasında CEO Tim Cook, şirketin yeni kartını önümüzdeki ay kullanıcılara sunmaya başlayacağını açıkladı.

Cook, her gün binlerce Apple çalışanının beta testlerinde Apple Card kullandığını söyledi. Kesin bir çıkış tarihi verilmemiş olsa da Ağustos ayında Apple Card’ın kullanıma sunulmasını planladıklarını belirtti.

Apple Card kredi kartı Ağustos’ta kullanılmaya başlıyor

Şirketin Mart ayındaki yazılım ve hizmetleri etkinliği sırasında ilk kez açıklanan Apple Card, Apple’ın ödemeler arenasına girişi olacak. Şirket, Apple Pay ile kullanılması adına Wallet uygulamasında dijital kart olarak kullanılabilecek yeni kredi kartı için Goldman Sachs ve Mastercard ile birlikte çalıştı.

Şirket, mobil ödemeleri kabul etmeyen yerlerde kullanılabilmesi için fiziksel bir titanyum kart da çıkaracak. Ancak kart üzerinde 16 haneli kredi kartı numarası, CVV kodu veya son kullanma tarihi gibi bilgiler bulunmayacak. Bunun yerine, alımları güvende tutmak için her işlem sırasında bu sayılar rastgele üretilecek.

Apple Card kullanımına nakit ödüllerle teşvik sağlayacak

Apple, kredi kartı kullanımını teşvik etmek adına kullanıcalara nakit ödüller sunuyor. Satın alımlarda fiziksel kart kullanıldığında yüzde 1, Apple Pay ile alımalarda yüzde 2’lik nakit iade olacak. Apple Pay ile Apple Store alışverişlerindeki iade oranı ise yüzde 3 olacak. Apple, bu ödüllendirmelerle daha fazla alışverişi teşvik ederek daha fazla Apple ürünü de satmayı amaçlıyor.

Goldman Sachs ile işbirliği yapmasına rağmen Apple, bankanın hiçbir zaman verilerin üçüncü taraflara pazarlama veya reklamcılık için paylaşmayacağını ve satmayacağını belirtiyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up