Haberler

Apple, yeni klavye tasarımına geçiyor

0

Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun yeni bir raporuna göre Apple, MacBook Air ve MacBook Pro bilgisayarlarında bulunan klavyelerin temelindeki teknolojiyi değiştirmeye hazırlanıyor.

Apple, 2019 ve 2020’de yeni klavye tasarımına geçiyor

Kuo, Apple’ın tedarik zincirinden kaynaklanan ve gelecekteki donanım değişiklikleri hakkındaki aldığı bilgilere göre tahminlerinde sık sık haklı çıkıyor. Kuo son raporunda, yeni klavye tasarımlarının bu yıl daha sonra ortaya çıkacak olan yeni MacBook Air modellerinde geleceğini söyledi.

Kuo ayrıca yeni MacBook Pro modellerinin 2020’ye kadar piyasaya sürülmeyeceğini ve her iki MacBook’un mevcut nesil sürümlerinde kullanılan “kelebek” mekanizma tasarımını bırakacağını açıkladı. Bunun yerine Yeni sürümlerde, 2015 yılında “kelebek” mekanizmasını tanıtmadan önce Apple’ın “makas anahtarı” tabanlı klavyeleri kullanılacak. Apple’ın mevcut olan harici Magic Keyboard’u da hala makas anahtar mekanizmasını kullanıyor.

Apple’ın en son MacBook’larda kullandığı kelebek anahtarlı klavyeler, kullanıcılardan tarafından normal tuş vuruşları ve tekrar eden tuş vuruşlar gibi geri bildirimler aldı. Bu sorun genellikle klavyenin altındaki toz ya da kırıntıları klavyeden çıkarabilmek için basınçlı hava kullanılarak çözülebiliyor. Ancak Apple zaman zaman yeni klavye değişimi desteği de veriyor.

Apple’ın bu yılın başlarında tanıtılan en yeni MacBook Pro’su, bu sorunların azaltılmasına yardımcı olmak için yeni malzemeler kullanılarak yeniden tasarlanmış bir kelebek klavyeye sahipti. Ancak şirket son zamanlarda kelebek tabanlı klavyelere sahip tüm MacBook modellerine yayılan MacBook, MacBook Air ve MacBook Pro için ücretsiz bir klavye değiştirme programı başlatmıştı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up