Haberler

ForgeRock, açık kaynaklı IoT edge çözümünü başlattı

0

Dijital kimlik yönetimi çözümleri sağlayıcısı ForgeRock, tüketici ve endüstriyel üreticilere cihaz düzeyinde güvenilir kimlik sağlama olanağı veren IoT Edge Controller’ın kullanıma hazır olduğunu duyurdu.

IoT dağıtımları için uçtan uca bir güvenlik çözümü olan IoT Edge Controller, akıllı uç cihazlarda çalışıyor ve cihazların ForgeRock Kimlik Platformunda kimlik olarak kaydedilmeleri için gereken gizliliği, bütünlüğü ve güvenliği sağlıyor.

ForgeRock, IoT Edge Controller ürününü açık kaynak olarak Apache 2.0 Lisansı altında sundu. Bu sayede açık kaynaklı müşteriler ve iş ortakları, ek işlevsellik ile sektöre özel çözümleri daha kolay geliştirebilir ve daha yüksek düzeyde birlikte çalışabilirlik sağlayabilir.

Güven ve kimlik, IoT devrimini hızlandırıyor

Nesnelerin İnterneti (IoT), bir çok endüstriyi etkiliyor çünkü bağlı cihazlar, süreçleri hızlandırırken küresel organizasyonlar için tamamen yeni gelir akışları ekler. Bunun için ‘güven’ esastır.

Farklı kullanım durumlarını desteklemek için IoT’yi daha iyi yönetmek, güvence altına almak ve entegre etmek için ekosistemler inşa ediliyor. Bu yaygın IoT ekosisteminin temeli, cihazların ve verilerin nasıl tanımlandığını, korunacağını ve erişildiğini belirlemek için ölçeklenebilir yöntemler gerektiriyor.

Bu yöntemlere duyulan ihtiyaç da IoT cihazlarının ölçeklenebilirliğini, ilişkilerini, bağlamını, onayını ve tanımlanmasını destekleyen Nesnelerin Kimliği (IDoT) olarak adlandırılan yeni bir Kimlik ve Erişim Yönetimi kategorisinin (IAM) geliştirilmesine yol açtı. 

ForgeRock IoT Edge Controller: Cihaz seviyesinde güvenilir kimlik

ForgeRock IoT Edge Controller, güvenilir kimlikler yaratarak ve bağlı cihazların, işlemlerinin ve veri akışlarının devam eden orijinalliğini ve yetkilendirmesini sağlayarak kimlik odaklı güvenlik sunuyor.

Açık standartlar kullanılarak oluşturulan IoT Edge Controller, içeriğe dayalı güvenlik özelliğine sahip. IoT düzeyindeki talepleri karşılamak için ölçeklendirirken müşterilerin IoT uygulamalarının işletme maliyetlerini optimize etmelerini sağlıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up