Haberler

Intel ve Lenovo yeni bir işbirliği için anlaşma yapıyor

0

Intel ve Lenovo, her iki şirketin de her boyuttaki kuruluşlar için çözümler oluşturmak ve dünyanın en zorlu sorunlarını çözmek için yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) ve yapay zekayı birleştirmeye odaklanacağı çok yıllı bir ortaklık anlaşması imzaladı.

Intel ve Lenovo yeni bir işbirliği için anlaşma yapıyor

İşbirliğinin bir parçası olarak Lenovo, Intel’in eksiksiz HPC ve AI donanım ve yazılım çözümleri portföyünü geliştirecek. Her iki şirket de yeni müşteri görüş seviyelerini ortaya çıkarmak için teknolojilerin yakınsamasını hızlandırmaya yardımcı olacak. Lenovo Neptune likit soğutma teknolojisinin ikinci Nesil Intel Xeon Ölçeklendirilebilir platformuyla bir araya getirilmesi, ortak mühendislikten ve iki şirketin benzersiz bir HPC IP kombinasyonu kullanmasıyla zaten önemli sonuçlar vermişti.

Lenovo-Intel ittifakı esas olarak üç alana odaklanıyor:

Sistemler ve çözümler
HPC ve AI yakınsama için yazılım optimizasyonu
Ekosistem etkinleştirme

Şu anda dünya genelinde 19 pazarda yer alan TOP500 en hızlı süper bilgisayarlarından 173’ü, Lenovo sunucularında çalışıyor.

İşbirliğine ek olarak Microsoft yakın zamanda genel yapay zeka (AGI) geliştirmek için OpenAI’ye 819.6 milyon euro yatırım yaptığını açıkladı. Konuya ilişkin OpenAI CEO’su Sam Altman, “AGI’ın yaratılması, insanlık yörüngesini şekillendirme potansiyeline sahip, insanlık tarihindeki en önemli teknolojik gelişme olacak. Misyonumuz AGI teknolojisinin tüm insanlığa fayda sağlamasını sağlamak ve AGI’ı kuracağımız süper bilgi işlem altyapısını oluşturmak için Microsoft’la birlikte çalışıyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu. AGI’ın güvenli ve emniyetli bir şekilde konuşlandırıldığını belirten Altman, Microsoft’un bu vizyonu derinden paylaştığı için heyecanlı olduklarını söyledi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up