Haberler

Splunk, bulut izleme servisi SignalFx’i 1.05 milyar dolara satın aldı

0

Halka açık veri işleme ve analiz şirketi Splunk, SignalFx’i yaklaşık 1.05 milyar dolar tutarında bir fiyata satın aldığını duyurdu. Yaklaşık yüzde 60’ı nakit olarak finanse edilen ödemede Splunk, adi hisse senedinde yüzde 40 paya sahip olacak. Şirketlerin devralımı, 2020 yılının ikinci yarısında tamamlaması bekleniyor.

Gerçek zamanlı izleme ve gözlem sağlayan veri platformu

2013 yılında kurulan SignalFx, gerçek zamanlı bulut izleme çözümleri, tahmine dayalı analitik ve daha fazla hizmet sunuyor. Splunk, bu devralımla kendi bulut yolculuğundan geçen kuruluşlar için gözlemlenebilirlik ve APM içindeki konumunu güçlendireceğini belirtiyor.

Splunk’a göre bu birleşik şirket, BT ve geliştiricilere, altyapı veya veri hacminde maliyetleri düşürmelerine, gelirleri artırmalarına ve müşteri deneyimini geliştirmelerine yardımcı olan verileri gerçek zamanlı olarak izlemelerini ve gözlemlemelerini sağlayan bir veri platformu sunacak. Müşteriler bulutta, şirket içi veya karma ortamlarda uygulamaları dağıtmak ve birbirine bağlı tek bir platformla tüm bu sistemler arasında gerçek zamanlı gözlemlenebilirlik ve yanıt almak için Splunk ve SignalFx teknolojisini kullanabilecekler.

SignalFx kurucusu ve CEO’su Karthik Rau ise platformun bulut dahil ortamlardaki veya veri merkezindeki uygulamalardaki CIO’ları destekleyebileceğini söylüyor.

Satın alma öncesinde SignalFx, son E Serisi raund da dahil olmak üzere toplam 178.5 milyon dolara yükseldi. SignalFx’in yatırımcıları arasında General Catalyst, Tiger Global Management, Andreessen Horowitz ve CRV yer alırken müşterileri arasında AthenaHealth, Change.org, Kayak, NBCUniversal ve Yelp gibi firmalar bulunuyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up