Haberler

Western Digital, 20 TB mekanik HDD’leri tanıttı

0

Şirket, enerji destekli kayıt teknolojisi, OEM ve yüksek ölçekli veri merkezi müşterileri için yüksek kapasite gibi alanlarda veri merkezi uzmanlığını temel alan yeni bir dokuz diskli mekanik platform piyasaya sürüyor.

Western Digital, 20 TB mekanik hard disklerini tanıttı

Western Digital, Haziran 2019’daki bir teknoloji ön gösteriminin ardından 20 TB SMR sürücüsünün gelişimini hızla artırdığını belirtiyor. Dünya’nın en büyük sabit disk üreticisi sürücünün, büyüyen bir ekosistemi ve devam eden SMR endüstrisinin benimsenmesini destekleyeceğine inanıyor.

Şirketin başkan yardımcısı ve veri merkezi cihazları genel müdürü Christopher Bergey yeni ürünlerinin tanıtımını “Western Digital, endüstri lideri alan yoğunluğu, mekanik yenilikler ve malzeme ilerlemelerinin optimum kombinasyonuyla mükemmel TCO ile verimli, amaca yönelik depolama sağlamak için yenilikler yapmaya devam ediyor.” diye açıklıyor.

Western Digital, gönderilen HDD exabytes’lerinin yüzde 50’sinin 2023 yılına kadar SMR’da olacağını tahmin ediyor.

Şirket ayrıca her önemli kapasite noktası için maliyeti optimize edilmiş konfigürasyonlara sahip bir Capacity Enterprise HDD portföyü içerecek şekilde tekliflerini de genişletecek. Bunlar; altı diskli 10 TB Ultrastar DC HC330 HDD, sekiz diskli 14TB Ultrastar DC HC530 HDD, dokuz diskli 18 TB Ultrastar DC HC550 HDD ve dokuz disk 20 TB Ultrastar DC HC650 HDD olacak.

Western Digital’in 10TB Ultrastar DC HC330 ve 14TB Ultrastar DC HC530 ürünleri şu anda mevcut. Şirket, 20 TB Ultrastar DC HC650 SMR HDD ve Ultrastar DC HC550 CMR HDD’yi ise 2019’un sonunda 18TB ve 16TB kapasitelerinde test ürünü olarak müşterilerine sunacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up