HaberlerYAPAY ZEKA

Xero, makine öğrenme yetenekleriyle veri akışını artırıyor

0

Xero, makine işleme yeteneklerini geçtiğimiz yıl 70 milyon dolara satın aldığı bulut muhasebe firması Hubdoc’un teknolojisini kullanarak belge işleme ve çıkarma konusunda güçlendirdi.

Yapay zeka desteğiyle finansal süreçler otomatikleşiyor

Xero, yeni makine öğrenme yetenekleriyle danışmanların daha doğru bilgilere erişebileceklerini, finansal durumu daha iyi anlayabileceklerini ve veri akışının daha otomatik hale geleceğini belirtiyor.

Xero, küçük işletmelere 30 günlük yapay zeka (AI) destekli nakit akışı tahminleri ile mevcut faturaların etkisi de dahil olmak üzere bir bakış açısı sağlamak için veri ve gelişmiş istatistiksel yöntemleri kullanan, kısa vadeli bir nakit akışı aracını yönlendirmek için danışmanlarla birlikte çalıştığını ekledi. Buna ek olarak şirket, geliştiricilerin Xero platformunda, yeni kullanıcılarda kurulmasını ve Xero’yu sertifikalı üçüncü taraf uygulamalarıyla entegre etmesini kolaylaştırarak, tek oturum açmayı başlattı.

Coğrafi hedeflemeyi kullanan Xero Advisor Directory’de güncellemeler de yapıldı. Şirket, Xerocon Brisbane 2019’da teknolojinin küçük işletmelerin yerel bir muhasebeci ve yeni müşteriler bulmasını kolaylaştıracağını belirtti.

2019 mali yılında Xero, 27.1 milyon dolar net zarar açıkladı ancak ilk kez 6.5 milyon dolar tutarında pozitif nakit akışı kaydetti.

Xero CEO’su Steve Vamos’a göre şirketin yıl boyunca odak noktası abone bazını artırmaktı. Şirket toplam abone sayısını 1.8 milyona çıkarmak için 432.000 abone ekledi. Vamos, “Abone tabanımızı büyütme, müşterilerimize ve ortaklarımıza daha fazla hizmet sunma yeteneğimizi geliştirmeye ve Asya, Kanada ve Güney Afrika gibi yeni pazarlardaki varlığımızı genişletmeye yönelik yatırımlarımızı önceliklendirmeye devam edeceğiz.” şeklinde açıklamalar yaptı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up