Haberler

Apple, amiral gemisi iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max’i tanıttı

0

Gücünü A13 işlemciden alan Apple’ın yeni Pro amiral gemisi akıllı telefonları, üçlü kamera sistemi ve gece yarısı yeşili de dahil olmak üzere dört renkte kullanıcılara sunulacak. Üstelik Pro modeller yeni Süper Retina XDR profesyonel ekranıyla iPhone’lardaki en parlak ekrana sahip akıllı telefon olacak.

Herkes için profesyonellik

Apple 4K video ve üçlü kamera sistemiyle beklenen iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max telefonlarını duyurdu. İşte iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max’in özellikleri:

Pro tasarım ve ekran

Paslanmaz çelik bantlara ve en sert camlara sahip olan iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max, 4 metreden 30 metreye kadar su geçirmezlik özelliğiyle gün içerisindeki kahve ve alkolsüz içeceklerin dökülmesine karşı oldukça dayanıklı.

Özel olarak tasarlanmış yeni OLED Super Retina XDR ekran ve 2 milyon kontrast oranıyla Apple’ın amiral gemisi telefonları kullanıcılarına, film ve 1.200 nit parlaklığa kadar yüksek çözünürlüklü videolar için HDR izleme deneyimi sunuyor.

Performans ve pil ömrü

A12’den yüzde 20 daha hızlı CPU ve GPU’ya sahip olan A13 işlemci, yeni iPhone’lardaki tüm görevler için hızlı performans sağlıyor. A13 işlemci, gerçek zamanlı fotoğraf ve video analizi için CPU’nun saniyede 1 trilyondan fazla işlem yapmasını sağlayan yeni Makine Öğrenme Hızlandırıcıları ile üretildi.

5.8 inçlik iPhone 11 Pro batarya olarak iPhone Xs’e kıyasla günde dört saate kadar, 6.5 inçlik iPhone 11 Pro Max ise iPhone Xs Max’e göre beş saate kadar daha fazla pil ömrü sunuyor.

Profesyonel kamera sistemi

iPhone 11 Pro, herkes için tasarlanmış profesyonel bir kamera deneyimi oluşturmak için iOS’e entegre edilmiş yeni Ultra Geniş, Geniş ve Telefoto kameralara sahip üç kamera sistemiyle üretildi. 12MP olan üçlü kamera sistemindeki her kamera, genişletilmiş dinamik aralık ve sinematik video dengeleme özellikli 4K video kaydedebiliyor. 

Daha geniş görüş alanına ve geniş odak düzlemine sahip olan Ultra Geniş kamera, hareketli videolarda yüksek performans sağlıyor. Kullanıcılar, üç kameranın her biri arasında kolayca zoom yapabilirken Ses Yakınlaştırma daha dinamik olması için sesi video karesine eşleştirebiliyor.

Yüzde 100 odak pikseline ve gelişmiş yazılıma sahip yeni Geniş sensör ise Dark modu etkinleştirerek düşük ışıklı iç ve dış ortamlarda çekilen fotoğraflarda iyileştirmeler sağlıyor. Böylelikle doğal renklere ve daha az görüntü parazitine sahip daha parlak görüntüler sağlıyor. 

Görüntü işleme sistemi Deep Fusion da fotoğrafların piksel işlenmesini, fotoğrafın her bölümündeki dokuyu, ayrıntıları ve gürültüyü optimize etmesini sağlamak için gelişmiş makine öğrenimini kullanıyor.

Altın, Uzay Grisi, Gümüş ve Gece Yeşili renkleri ve 64, 256, 512 GB depolama alanlarıyla iPhone 11 Pro 999 dolar, iPhone 11 Pro Max ise 1099 dolardan satışa çıkacak.

Çift kamera sistemli iPhone 11

Apple ayrıca iPhone XR’ın yerini alacak çift kameralı iPhone 11’i de tanıttı. Pro modellerde olduğu gibi A13 işlemciyle desteklenen iPhone 11, çift kamera sistemli sezgisel bir kamera deneyimiyle 6 yeni renkte sunuluyor.

Tasarım ve ekran

6.1 inç sıvı retina ekrana sahip olan iPhone 11, 30 dakikaya kadar 2 metre su geçirmezlik derecesine sahip ve genel sıvıların yanlışlıkla dökülmesine karşı da korunuyor. Üstelik iPhone 11 mor, yeşil, sarı, siyah, beyaz ve PRODUCT (RED) renkleriyle geliyor.

Çift kamera sistemi

iPhone 11, iOS 13’e derinlemesine entegre olan yeni 12MP Ultra Geniş ve Geniş çift kamera sistemiyle 4K video çekim desteği sunuyor. 

Çift kamera sistemi, kullanıcıların her kamera arasında kolayca yakınlaştırma yapmasını sağlarken Pro modellerde olduğu gibi Ses Yakınlaştırma özelliği, daha dinamik bir ses elde etmek için sesi video karesine eşleştiriyor. iPhone 11’de de bulunan yüzde 100 Odak Pikseli, az ışıklı ve farklı ortamlarda Dark modunu etkinleştiriyor.

64 GB, 128 GB ve 256 GB depolama seçenekleri bulunan iPhone 11, mor, yeşil, sarı, siyah, beyaz ve PRODUCT (RED) renkleriyle 699 dolardan satışa sunulacak.

Apple ayrıca yeni 7. nesil iPad, Apple Watch Series 5 ve oyun servisi Apple Arcade’i de tanıttı. iPhone 6s ve sonrası için sunulacak olan iOS 13 yazılım güncellemesi ise 20 Eylül’de gelecek. Ek yazılım özellikleri de iOS 13.1 ile 1 Ekim’de yayınlanacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up