Haberler

Venafi’dan yeni kod imzalama çözümü

0

Next-Gen Code Signing, tüm kod imzalama işlemlerinde şirket genelinde görünürlük sağlayarak, kod imzalama işlemlerini güvence altına alan bir makine kimliği koruma çözümüdür. Çözüm, yazılım geliştirme ekiplerinde kod imzalama yükünü azaltırken merkezi özel anahtar depolama, kod imzalama ilkesi zorunluluğu ve otomasyon sağlıyor.

Venafi’dan yeni kod imzalama çözümü

Yazılımın bütünlüğünü doğrulamak için yıllardır kod imzalama kullanılıyor ve kodlarının kötü amaçlı yazılımlarla bozulmadığını doğrulamak için neredeyse her kuruluş kod imzalamaya güveniyor. Buna rağmen modern organizasyonlar çoğu kez kod imzalama işlemlerini güvence altına almak ve korumak için mücadele ediyor. Çünkü geliştirme ekiplerini yavaşlatmadan konumlar, araçlar ve işlemler arasında politikaları tutarlı bir şekilde uygulamalarına izin verecek bir çözümü bulunmuyor.

Kurumsal kod imzalama işlemlerini güvenceye almanın yanı sıra Next-Gen Code Signing, tüm kod imzalama özel anahtarlarının yönetimini de otomatikleştiriyor. Özel kod imzalama anahtarları asla güvenilir Venafi depolama platformundan veya bağlı donanım güvenlik modüllerinden (HSM’ler) ayrılmaz.

Bu yeni çözüm, bilgi güvenliği ekiplerine kodu imzalayan, herhangi sertifikanın yanı sıra isteği onaylayan ve her bir eylemin ne zaman gerçekleştiği de dahil olmak üzere, kod imzalama işlemlerinin tüm yönleriyle kapsamlı bir görünürlük ve ayrıntılı istihbarat sunuyor.

Kod imzalama işlemlerinden toplanan istihbaratı kullanan Next-Gen Code Signing, tüm kod imzalama faaliyetlerinde uyum ve denetim raporlaması sağlıyor.

Next-Gen Code Signing, yazılım geliştiricilerin aynı kod imzalama araçlarını kullanmalarına izin veriyor ve oluşturma ortamlarında değişiklik gerektirmiyor. Kod imzalama anahtarlarını güvenli ve saldırganların ellerinden uzak tutan görünmez bir teknoloji katmanı sağlarken yeni nesil kod imzalama çözümü, güvenlik ekiplerine ve geliştiricilere hem hızlı hem de güvenli olmanın bir yolunu sunuyor. 

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up