HaberlerSİBER GÜVENLİK

DNS yükseltme saldırıları geçen yıldan bu yana yüzde 1000 arttı

0

Nexusguard araştırmacıları, dünya çapındaki binlerce DDoS saldırısını değerlendirdi. Araştırmacılar yapılan değerlendirmeleri, geçen çeyrekte yapılan saldırıların yüzde 65’inden fazlasını oluşturan yeni DNS amplifikasyon saldırıları dalgasını körükleyen Etki Alanı Adı Sistemi Güvenlik Uzantıları’na (DNSSEC) bağladılar.

DNS yükseltme saldırıları geçen yıldan bu yana yüzde 1000 arttı

DNSSEC, uygulamaları sahte veya manipüle edilmiş DNS verilerini kullanmaktan korumak üzere tasarlandı ve DNSSEC’nin büyümesi, DNS güçlendirme risklerinin kısa sürede servis sağlayıcılar veya kurumsal ağlar için kaybolmayacağını öne sürüyor.

Nexusguard araştırmacıları, servis sağlayıcıların erişime zarar vermemesini sağlamak ve son kullanıcılara sunucunun erişilebilirliğini sağlamak için saldırı azaltma teknolojilerinin yeterince gelişmiş olmasını gerektiği konusunda uyarıyorlar.

Bir Nexusguard teknoloji sorumlusu, “DNSSEC’in kabul edilmesi, DNS önbellek zehirlenmesini düzeltmek için daha fazla kabul görmesine rağmen şu an organizasyonlar ve servis sağlayıcılar için yeni bir dizi soruna yol açıyor.” diyor. Ayrıca “Ürettikleri uzun tepkiler nedeniyle saldırganlar, gelecekte kurban ağlarını ve ev sahiplerini tıkayan ve gelecekte de önemli bir tehdit olmaya devam edecek olan yükseltme saldırılarını başlatmak için DNSSEC’i kötüye kullanıyor.” şeklinde eklemeler yapıyor.

Nexusguard’ın bulguları ayrıca “bit ve parça” saldırılarının Avrupa, Kuzey Amerika ve Afrika’daki saldırılara uygulanan bu çeyrekte yayılmaya devam ettiğini doğruladı.

Nexusguard’ın üç aylık DDoS tehdidi araştırması, şirketlerin güvenlik açıklarını tespit etmelerine ve küresel siber güvenlik eğilimleri hakkında bilgi sahibi olmalarına yardımcı olmak için botnet taramasından, sanal sunuculardan, CSP’lerden ve saldırganlarla hedefleri arasında hareket eden trafikten toplanan verileri içeriyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up