Haberler

Microsoft ve Walt Disney Studios, yenilik ortaklığı kuruyor

0

Walt Disney Studios’un şirketler için hikaye anlatımı oluşturmak ve ilerletmek üzere tasarlanan teknoloji merkezi StudioLAB’iyle, Walt Disney Studios’ta prodüksiyon ve post prodüksiyon işlemleri için veya “sahneden ekrana” inovasyonu hızlandıracak bulut tabanlı çözümler sunacak.

Buluta taşınan iş akışlarıyla içerikler daha hızlı ve verimli yaratılabilecek

Microsoft ve Walt Disney Studios işbirliği, Azure’un aşırı ölçeklendirme kapasitesi, global dağıtım, depolama ve ağ oluşturma yeteneklerinin Disney’in güçlü geçmişi ile birleşerek medya ve eğlence alanındaki yeni fırsatları ortaya çıkarıyor ve içerikle yaratıcılığı ölçeklendirmek için yeni yollar açıyor.

Walt Disney Studios CTO’su Jamie Voris, üretimin ve post prodüksiyon iş akışlarının çoğunu buluta taşıyarak dünyada daha hızlı ve verimli içerikler oluşturabileceklerini belirtiyor. Jamie Voris ayrıca Microsoft ile olan bu inovasyon ortaklığı sayesinde yetenekli film yapımcılarının üretime odaklanabilmeleri için birçok süreci kolaylaştırabileceklerini söyledi.

Önde gelen küresel medya teknolojisi sağlayıcısı Avid ile yakın çalışan Microsoft ve Disney, bulutun sunduğu güvenlik ile önemli yeni avantajlar ve verimliliklerin kilidini açarken medya ve eğlence endüstrisinin ihtiyaç duyduğu zorlu, yüksek performanslı iş akışlarının konuşlandırılıp işletilebilmesi ve üretim ekiplerinin işlerini yapma şeklini yeniden düşünmelerini sağlıyor.

Microsoft’un Avid’le olan stratejik bulut ittifakını temel alan şirketler, şimdiden bulutta çalışan ortak düzenleme, içerik arşivleme, etkin yedekleme ve üretim sürekliliği dahil olmak üzere birkaç temel medya iş akışı üretti.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up