HaberlerYAPAY ZEKA

Connect 2019’da Huawei’nin strateji ve yapay zeka rüzgarı

0

AI bilgi işleminin bir güç kaynağı olan Atlas 900, AI’ı farklı bilimsel araştırma ve işletme inovasyonu alanlarına daha kolay erişilebilir hale getirmeye yardımcı olacak.

Huawei’nin bilgi işlem stratejisi

Huawei Connect 2019, küresel ICT endüstrisi için Huawei tarafından 18 – 20 Eylül 2019 tarihleri ​​arasında Şanghay’da düzenlenen önemli bir yıllık etkinliktir. Bu yılki Konferans “Gelişmiş Zeka” konulu ve açık, işbirliğine dayalı bir kuruluş kurmayı amaçlamıştı.

Connect 2019’da Huawei’nin Genel Başkan Yardımcısı Ken Hu, “Bilgisayarın geleceği iki trilyon dolardan daha fazla büyük bir pazar. Dört ana alana odaklanan bir strateji ile yatırım yapmaya devam edeceğiz. Mimarlığın ve açık iş sınırlarını zorlayacağız, tüm senaryolar için işlemcilere yatırım yapacağız ve açık bir ekosistem inşa edeceğiz.” açıklamalarında bulundu.

Endüstrinin bilişim konusundaki yaklaşımı, kural tabanlı temelden makine öğrenmenin temeli olan istatistiksel modellere doğru gelişiyor. Huawei, önümüzdeki beş yıl içerisinde istatistiksel hesaplamanın ana akım olacağını ve AI hesaplamanın dünyada kullanılan tüm bilgisayar gücünün yüzde 80’inden fazlasını oluşturacağını tahmin ediyor.

Bu pazarda bir yer bulmak için Huawei’nin stratejisi dört temel alana odaklanacak:

Mimarlık yeniliği

Geçen yıl Huawei, sürekli ve bol miktarda ekonomik bilgi işlem gücü sağlamak için tasarlanmış yenilikçi bir işlemci mimarisi olan Da Vinci mimarisini başlattı. Huawei temel araştırmalara yatırım yapmaya devam edecek.

Tüm senaryo işlemcilere yatırım

Huawei’nin tam bir işlemci serisi: Genel amaçlı bilgi işlem için Kunpeng işlemciler, AI için Ascend işlemciler, akıllı cihazlar için Kirin işlemciler ve akıllı ekranlar için Honghu işlemciler.

Açık iş sınırları 

Huawei işlemcilerini doğrudan satmayacak. Bunun yerine müşterilerine bulut hizmetleri ve ortakları için bileşen biçiminde entegre çözümler için desteğe öncelik verecek.

Açık bir ekosistem kurmak 

Önümüzdeki beş yıl içinde Huawei geliştirici programına 1,5 milyar dolar daha yatırım yapacak. Amaç, programı beş milyon geliştiriciyi destekleyecek ve Huawei’nin dünya çapındaki ortaklarının gelecek nesil akıllı uygulamalar ve çözümler geliştirmesini sağlayacak şekilde genişletmek.

Atlas 900, dünyanın en hızlı AI eğitim kümesi

Huawei’nin son on yılda geliştirdiği teknik güçlere dayanan Atlas 900, binlerce Ascend işlemcisinin gücünü birleştiriyor. AI eğitim performansını ölçmek için altın standart olan ResNet-50’nin eğitilmesi, Atlas 900’ün sadece 59.8 saniyesini alıyor. Bu, önceki dünya rekorundan 10 saniye daha hızlı.

Atlas 900, AI hesaplamanın güç kaynağıdır ve astronomi, hava durumu tahminleri ve otonom sürüşten petrol araştırmalarına kadar her türlü bilimsel araştırma ve iş yeniliği alanına yeni olanaklar getirecek gibi görünüyor. Huawei ayrıca Atlas 900’ü bir küme hizmeti olarak Huawei Cloud’a dağıttı ve bu sayede farklı sektörlerdeki müşterilerine olağanüstü bilgi işlem gücünü daha geniş bir kitleye ulaştırdı. Huawei, bu hizmetleri dünya çapındaki üniversitelere ve bilimsel araştırma enstitülerine büyük indirimle sundu.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up