HaberlerSİBER GÜVENLİK

ESET, interneti çocuklar için daha güvenli bir hale getiriyor

0

Küresel siber güvenlik şirketi ESET, hem çocuk hem de ebeveynleri çevrimiçi ortamda çocuk güvenliği konusunda eğitimi geliştirmek için tasarlanan Safer Kids Online (çevrimiçi güvenli çocuk) kampanyasını başlattı.

Çocuklar için güvenli internet deneyimi

ESET’e göre teknoloji, sosyal medya ve zihinsel sağlık konularında çok fazla tartışma konusu olsa da birçok çalışma, ekran kullanımı ile gençlerde depresyon artışı ve düşük refah arasında bir bağlantı olduğunu gösteriyor.

İngiliz Psikoloji Topluluğu, ebeveynlerin çocuklarını medya kullanımları ve yanlarında teknoloji kullanma konusundaki tartışmalara çekmelerini tavsiye etti. Bununla birlikte birçok ebeveyn ve öğretmen teknolojiye güvenmiyor, gençlerin onlardan daha fazla şey bildiğini hissediyorlar ve bu nedenle onlara yardım etmekte güçlük çekiyorlar. ESET bu durumda yetişkinlerin genellikle “yasak”lara başvurduklarını belirtiyor.

ESET, şirket ortakları, endüstri ortakları ve kâr amacı gütmeyen gruplar ile birlikte çalışarak çevrimiçi güvenliği doğru yapmak, tüm çocukların deneyimini sağlamak ve önemli önlemler almak için çevrimiçi çocuk güvenliği gündemini konsolide etmek istiyor.

Şirketin bu yönde attığı adımlardan birisi Internet Matters’a ortak olarak katılmak oldu. Ailelerin çevrimiçi güvende olmalarını ve ebeveynler, bakıcılar ve profesyoneller için kaynaklar sağlayan, kâr amacı gütmeyen, sektör tarafından finanse edilen üye organı Internet Matters tarafından ESET ile çocuklara ve gençlere bağlı teknolojiden güvenli bir şekilde faydalanmalarına yardımcı olmak için birlikte çalışmaya kararlı olduklarını belirten açıklama yapıldı.

Safer Kids Online kampanyasının bir parçası olan ESET, okullara yönelik Save our Schools programını da geliştirdi. Bu, anahtar teslim siber güvenlik eğitimi ve okullarda angajman çözümü sağlamak için yola çıkan çevrimiçi güvenlik uzmanlarını görecek bir program.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up