Haberler

UPS, drone teslimatıyla yeni bir döneme başlıyor

0

Sektör uzmanlarını heyecanlandıran bu duyuru hakkında GlobalData analisti, bunun olağanüstü bir gelişme olduğunu ve paket lojistiğinde yeni bir çağı müjdelediğini belirtti.

UPS, drone ile kargo teslimatlarına başlıyor

UPS, 2018’de 5.2 milyar teslimatı sayısıyla dünyanın en büyük alternatif motorlu taşıt filosunu işleten ve dünyanın en büyük paket dağıtım şirketi olarak biliniyor. UPS artık FAA’den aldığı izinle drone teslimatlarına başlayabilecek. Alınan bu izin, verimlilik kazancı açısından UPS yakıt maliyetlerini ve teslimat sürelerini önemli ölçüde azaltabileceği anlamına geliyor.

GlobalData, sivil kesimdeki drone’ların ürettiği küresel gelirin 2018’de 5 milyar dolardan 2028’de 20 milyar dolara çıkmasını bekliyor. Bu büyümede UPS drone teslimat filosu gibi hizmetlerin kullanımının artması ve ayrıca fotoğrafçılık ya da uzaktan kumanda yarışları gibi özel faaliyetler için drone satın alan tüketicilerin etkili olacağı tahmin ediliyor.

Drone filosunun, UPS’lerin teslimatları daha verimli ve çevre dostu hale getirmek için çeşitli seçenekleri araştırdığı bir zamanda başladığı söylenebilir. En önemlisi de UPS’in ABD elektrikli araç üreticisi Workhorse ile Şubat 2018’de imzalanan ve iki şirket arasında işbirliği içinde tasarlanan 1.000 elektrikli dağıtım kamyonu satın alındığı anlaşma oldu.

Workhorse, aynı zamanda teslimat kamyonlarının çatısına fiziksel olarak yerleşik olan Horsefly otonom drone dağıtım sistemini de geliştiriyor. Dağıtım kamyonlarının çatıları, onu UPS drone filosuna ideal bir tamamlayıcı teknoloji haline getiriyor. 

UPS’in bu atılımı özellikle dağıtım ağını modernize etme hareketi, son kilometre lojistiği ve tüketicilerin e-ticaret ve kargo teslimatlarını geleneksel alışveriş deneyimlerine göre gittikçe daha fazla tercih etmeleri nedeniyle hızla değişen lojistik sektörüne bir cevap olarak geliyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up