Haberler

Bulut servis sağlayıcılarının 2020’deki hedefi, ayak izini genişletmek

0

Dell’Oro Group’un Bulut Veri Merkezi Capex’in üç aylık raporu, her bir bulut servis sağlayıcısının bölge ve kullanılabilirlik bölgelerinin yanı sıra yüklü sunucuların sayısını, veri merkezleri ve sunuculardaki her birinin ayrıntılı sermaye harcamasını içeriyor. Rapor ayrıca çeyrek boyunca pazar eğilimlerini ve önde gelen bulut servis sağlayıcılarının capex büyümesini ve gelecek yıl için görünümlerini tartışıyor.

Küresel olarak en büyük on bulut hizmeti sağlayıcısı, geçen yıl veri merkezlerinde 6,9 ​​milyar dolar harcadı

Kapasite tüketiminden genişlemeye doğru olan büyük değişim, bulut servis sağlayıcıları hem yeni hem de mevcut bölgelerde ayak izlerini büyütmeye devam ettikçe, bulut veri merkezi capex’ini çift haneli büyümeye sürükleyecek.

Capex’teki böyle bir değişiklikle, bu durum araştırma analisti firmasının belirttiği tedarik zinciri boyunca “dalgalanmaya” neden olabilir.

Dell’Oro grup direktörü Baron Fung raporu, “Tahmin ettiğimiz gibi, bazı büyük bulut servis sağlayıcıları, fazla sunucu kapasitesini tüketmeye devam ettiklerinden 2019’daki veri merkezi capex’lerini azaltıyor.” diye açıklıyor.

Bununla birlikte ilk 10 bulut servis sağlayıcısının önümüzdeki 12 ay boyunca 40’tan fazla yeni bölge açacağı tahmin ediliyor. Yeni sunuculara ve ağ donanımlarına yapılan harcamaların, 2020’de Cloud veri merkezi capex’ini daha da büyümesi için artırması bekleniyor.

Raporun bulguları ayrıca şunları içeriyor:

  • İlk 10 bulut servis sağlayıcısı, veri merkezlerine toplamda 6,9 milyar dolar harcadı.
  • ABD merkezli ilk dört bulut hizmeti sağlayıcısı olan Amazon, Facebook, Google ve Microsoft, ilk 10 bulut SP’nin veri merkezi capex’in yüzde 80’ine sahipti.
  • Amazon, çalışma alanlarının çoğunda tüm bulut servis sağlayıcılarına öncülük ediyor. Amazon’u Google ve Microsoft takip ediyor.

Raporda ayrıca her bulut hizmet sağlayıcısı için bölge sayısı ve kullanılabilirlik bölgeleri ile yüklü sunucuların sayısı hakkında bilgiler bulunuyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up