Haberler

Schneider Electric, su soğutma çözümlerinde işbirliği yapıyor

0

Bu ortak girişim, üç küresel teknoloji yenilik liderini bir araya getiriyor: veri merkezi altyapı çözümleri için Schneider Electric, teknoloji entegrasyon hizmetleri için Avnet ve şasi düzeyinde daldırma soğutma teknolojileri için Iceotope.

Schneider Electric, su soğutma çözümlerinde işbirliği yapıyor

Schneider Electric’in su soğutma ve hava soğutması arasındaki farkın ön analizi, su soğutmanın yüzde 15 oranında CapEX tasarrufu sağlayabileceğini tespit etti. Ek olarak en az yüzde 10 olan enerji tasarrufu, 20 yıllık toplam sahip olma maliyetinin yüzde 11’den fazlasını karşılayabilir.

Schneider Electric yetkilileri, AI ve IoT gibi yoğun hesaplama uygulamaların daha iyi çip performansına ihtiyaç duyduklarını, nicel analiz ve su soğutma yaklaşımlarının test edilmesi pazara önemli faydalar sağladıklarını söylüyor. Yetkililer bu ortaklığın, çözüm geliştirmedeki bir sonraki adım olduğunu belirtiyor.

Şirketler, sıvı işlem gücünden yararlanabilecek bir sistem örneği olarak grafiksel işlem birimlerini (GPU’lar) gösteriyor. GPU’lar, büyük veri analitiği ve yapay zeka gibi birçok uygulamayı paralel olarak işleyebiliyor.

Su soğutma çözümleri şirketlere birtakım faydalar sağlıyor:

Verimli: İklimlendirme gerektirmez, daha az enerji ile aynı işlem gücünü sağlar
Sessiz: Fan ve pompalardan gelen endüstriyel sesler yok
Esnek: Tüm bileşenler toza ve dumana dayanıklı mühürlü bir modülde bulunur
Kompakt: Daha küçük, daha esnek ayak izi

Büyük ölçüde IoT’nin son patlaması nedeniyle, veri merkezlerinde AI gibi iş yükleri için gereken işlem gücü, bağlı sistemlerin verimli çalışmasını sağlamak için gelişmiş çözümler gerektiriyor. Su soğutma teknolojisi çözümünün geliştirilmesi, müşterilere bu artan işlem taleplerini karşılamaları için gereken performansı sunuyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up