Haberler

IBM, yeni veri gizliliği yetenekleriyle z15’i duyurdu

0

z15 ile müşteriler, karma buluttaki verilere erişimi iptal etme özelliği bulunan politika tabanlı kontrollerle, verilere kimin erişebileceğini yönetebiliyor.

IBM, yeni veri gizliliği yetenekleriyle z15’i duyurdu

Verilerin ortaklar ve üçüncü şahıslar arasındaki hareketi, genellikle veri ihlallerinin temel nedenidir. Öyle ki İşletmelerin yüzde 60’ı 2018 yılında bir satıcı veya üçüncü tarafın neden olduğu veri ihlali yaşadığını bildirdi.

Hibrit multi-cloud ortamlarının giderek benimsenmesiyle, veri güvenliğini ve gizliliğini sağlama zorluğu daha keskin ve zorlu hale geliyor.

IBM z15 sistemi, yayınlanan veya devam etmekte olan 3.000’den fazla IBM Z patenti ile dört yıllık bir gelişimi tamamlıyor ve 100’den fazla şirketten gelen girdilerle işbirliğini temsil ediyor.

Veri gizliliğinin artan önemi

Yayımlanmış bir IBM çalışmasında ABD’deki tüketicilerin yüzde 64’ünün, verilerini güvende tutabilecekleri konusunda endişeli oldukları bir işle çalışmamayı tercih ettiği tespit edildi. Bununla birlikte aynı çalışmadaki katılımcıların yüzde 76’sı, herhangi bir zamanda bu verileri tamamen geri alıp geri getirmenin bir yolu olsaydı, kişisel bilgileri paylaşmaya daha istekli olacağını belirtti.

z15 ile yaygın şifreleme, IBM Z platformundan ayrılsa bile politikaya göre veri gizliliğini zorlayan kuruluş genelinde genişletmek üzere tasarlandı. Bu yetenek sayesinde müşteriler tüketicilerine kişisel verilerinin nasıl kullanıldığı konusunda daha güçlü bir kontrol sağlayan yeni hizmetler ve özellikler sunabiliyor.

Geçtiğimiz ay IBM, IBM Z ve LinuxONE’da Red Hat OpenShift’i sunma niyetini de açıkladı. Bu teklif, IBM Z ve LinuxONE tekliflerinde Linux’ta bulutsal geliştirme için tümleşik takım ve zengin özellikli bir ekosistemle daha fazla taşınabilirlik ve çevikliğe dönüşümünü hızlandıracak.

IBM ayrıca 4. çeyrekte IBM Z ve LinuxONE teklifleri hakkında IBM Cloud Pak tekliflerini Linux’a da sunmayı amaçlıyor. Bu teklifler, kurumsal müşterilerin hibrit multi-cloud dağıtımını benimsemeleri için gereken IBM yazılım ekosistemini hızlandırmak için tasarlandı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up