Haberler

Büyük veri ve güvenlik, ilaç endüstrisi için kilit yatırım alanları

0

Yeni ve gelişmekte olan teknolojilerin uygulanması konusunda sorumluluk sahibi olan ilaç yöneticilerinin yüzde 70’inden fazlası, yatırımları için veri koruma ve depolama çözümlerine öncelik vermeyi tercih ediyor.

Büyük veri ve güvenlik, ilaç endüstrisi için kilit yatırım alanları

GlobalData’ya göre ilaç endüstrisi, dünyadaki en düzenlenmiş endüstrilerden birisi. Bu, organizasyonların klinik denemeler, üretim ve reklamcılık gibi alanlarda birçok düzenlemeye uyması gerektiği anlamına geliyor.

Araştırma şirketi GlobalData, “İlaç endüstrisi, yıllar geçtikçe artan miktarlarda hassas, gizli verileri koruma, veri koruma yasalarına ve yasal gerekliliklere uyma zorunlulukları da dahil olmak üzere sürekli olarak yeni düzenlemeler ve uyumluluk gereksinimleri getirdiğini gördü.” diyor. Bu nedenle işletmeler verileri korumak için risklerin ve gereksinimlerin farkında. Ek olarak, organizasyonlar aynı anda hem yenilikçi hem de güvenli kalmaya çalışırken, veri ihlalleri ve siber saldırılar daha fazla sorun yaratıyor.

Siber güvenlik, bulut bilişim, blok zincirleme ve büyük veriler arasında ilişki var. Bu nedenle büyük veri setleri, veri işleme, aktarma ve depolama ile ilgili yüksek güvenlik seviyesi gerektiriyor. GlobalData dark web’in sağlıkla sektörüyle ilgili sağlık verileri için büyük pazarlar sunduğuna işaret ediyor.

Araştırma şirketine göre ilaç şirketlerinin sistemlerine girmek, klinik denemeler, ticari sırlar ve ilaç formülasyonu süreçleri ve teknolojileri ile ilgili IP ile ilgili bilgileri ortaya çıkarabilir. Gizli bilgileri sızdıran herhangi bir siber saldırı yalnızca gelirleri etkilemekle kalmayabilir, aynı zamanda marka itibarına da zarar verebilir, tedarik zincirini bozabilir veya dava açma eylemleriyle sonuçlanabilir.

İlaç şirketleri ayrıca sosyal medya, yapay zeka, artırılmış gerçeklik, robotik, 3D baskı, 5G, robotik süreç otomasyonu, sanal gerçeklik ve önemli internet alanları gibi önemli yatırım alanlarını da işaret etti.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up