Haberler

Xerox, HP yatırımcılarına 1,5 milyar dolara kadar gelir artışı sağladı

0

Connecticut merkezli Xerox Norwalk bir anlaşmanın gerçekleşmesi için yatırımcı sunumu yayınladı.

Xerox, HP yatırımcılarına 1,5 milyar dolara kadar gelir artışı sağladı

Yazıcı ve fotokopi makinesi üreticisi, hissedarlar tekliflerini verirse kombine şirkette yüzde 48 sahiplik ile birlikte HP’nin hisse başına 17 dolar teklif etmek istediğini söyledi.

Xerox, birleştirilmiş şirketin hisse senedinin proforma bazda hisse başına 31 dolar değerinde olabileceğini ve HP’nin şu anda işlem yaptığı fiyattan yüzde 50’den fazla olabileceğini iddia ediyor.

Xerox, diğer eylemlerin yanı sıra satışları artırarak bu kazançları sağlamayı umuyor. Xerox’un liderliği, HP ile birleşmenin üç yıl içinde birbirlerinin müşterilerine çapraz satış gibi taktiklerle 1 milyar ila 1,5 milyar dolar arasında bir gelir artışı sağlamayı mümkün kılacağını savunuyor. Bu vaat, Xerox’un bilgi teknolojisi operasyonlarını birleştirerek ve diğer masraf azaltma önlemlerini uygulayarak elde etmeyi planladığı yıllık maliyet tasarrufunda, 2 milyar dolardan fazla bir önceki vaadi üzerine geliyor. 

Xerox İcra Kurulu Başkanı John Visentin “Endüstrileri birleştirirken, ilk hamleler sadece kazanmakla kalmayıp aynı zamanda rekabetçi manzarayı kalıcı bir şekilde yeniden şekillendirme fırsatı buluyor.” diyor. Visentin’ın devralma konusunda destek almak için yakın zamanda HP hissedarlarıyla toplantıya başlayacağı bildiriliyor.

Xerox’un satın alma teklifi zaten önde gelen bir hissedar aktivist riskten korunma fonu yöneticisi Carl Icahn’ın desteğine sahip.

HP’nin stokunun yüzde 4’ünden fazlasına sahip olan ve yaklaşık yüzde 11’lik hisseye sahip Xerox’un en büyük yatırımcısı olan Icahn, halka açık bir şekilde şirketlerin birleşmesini istedi. Ancak HP liderliği henüz ikna olmadı. Yönetim kurulu, geçen ay Xerox’un satın alma teklifini reddetti ve 33,5 milyar dolarlık teklifinin hisse başına 22 dolara gerilediğini söyledi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up