Haberler

Google’dan yapay zeka için yeni Coral çip modülleri

0

Google LLC’nin Coral ürün grubu, donanım üreticilerinin makine öğrenimi özellikleri sağlamak için cihazlarına entegre edebilecekleri küçük çip modülleri ailesi olup, arama devi, bu diziye birkaç yeni ürün daha ekledi.

Google’dan yapay zeka için yeni Coral çip modülleri

Edge TPU’ya dayanan tüm teklifler, Google’ın veri merkezlerinde kullandığı yapay zeka için optimize edilmiş, uygulamaya özel entegre bir devre olan Tensor İşlemci Ünitesi’nin minyatür bir sürümü. Edge TPU, verimlilik artışı için orijinal TPU’nun beygir gücünün çoğunu satıyor.

Google’ın ilk yeni Coral ürünü olan Hızlandırıcı Modül, bir aygıtın devre kartına USB ve PCIe de dahil olmak üzere dört farklı şekilde takılabilen bir donanım kasasının içine Edge TPU sunuyor. Hızlandırıcı Modül, ürünlerine Google silikonu kullanmak isteyen donanım üreticileri için bir seçenek olmayı hedefliyor.

Google ayrıca,işlev merdiveni üzerinde bir artışı temsil eden mevcut Coral System-on-Module ürününün iki yeni sürümünü de tanıttı. Modül, tek bir Edge TPU da paketlense de merkezi bir işlem birimi, grafik yongası, bellek ve önceden kurulmuş bir Linux dağıtımı ile birlikte gelen çok daha büyük bir modül olarak karışımıza çıkıyor. Kendi kendine yeten bir çözüm olması, donanım üreticileri için geliştirme sürelerini kısaltarak, AI cihazlarını daha hızlı pazara sunma olanağı sağlıyor.

Modüldeki Coral Sistemi’nin yeni sürümleri sırasıyla 2 ve 4 gigabayt LPDDR4 belleğe sahip olup, Orijinal modelde 16 GB da bulunuyor.

Son olarak Google, aynı şekilde mevcut bir Coral ürününün daha küçük bir versiyonu olan Dev Board Mini’yi de piyasaya sürüyor. Dev Board Mini, ticari ürünlere dahil edilmek değil, donanım ekiplerinin makine öğrenme özelliklerini prototiplendirmeleri için bir platform olarak düşünülüyor.

Yeni Coral modüllerinin yerleşik Edge TPU’su saniyede 4 trilyon işlem gerçekleştirebiliyor. Google’a göre bu, saniyede 30 karede birden fazla bilgisayar görme modeli veya saniyede 400 kareye kadar tek bir model çalıştırmak için yeterli.

Coral, geçtiğimiz yıl şirketlerin sağlık hizmetlerinden tarıma ve akıllı şehirlere kadar uzanan bir dizi endüstride, uygulama modüllerinden yararlandığını da ekiyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up