Haberler

Mastercard, güvenlik istihbaratı girişimi RiskRecon’ı satın aldı

0

Finansal şartların açıklanmadığı anlaşmanın aktörü olan RiskRecon, dört yıl önce Utah Salt Lake City’de kuruldu ve Accel’i içeren yatırımcılardan 40 milyon dolar topladı.

Mastercard, güvenlik istihbaratı girişimi RiskRecon’ı satın aldı

RiskRecon’ın yapay zeka hizmeti, şirketlerin tedarikçiler gibi birlikte çalıştıkları kuruluşların uygun güvenlik mekanizmalarına sahip olup olmadıklarını veya sistemlerinin savunmasız olup olmadığını görmelerini sağlıyor. Ödeme işlemcisi Mastercard, ortak bankaların müşteri bilgilerini korumak için gerekli adımları attığını kontrol etmek için RiskRecon’ı kullanabilecek.

Yeni kurulan şirketin hizmeti, halka açık sistemleri hakkında veri toplayarak şirketlerin güvenlik duruşunu değerlendiriyor. RiskRecon, bir firmanın sitesini en iyi güvenlik uygulamalarına göre yapılandırıp yapılandırmadığı ve açık web üzerinden erişilmemesi gereken dahili uygulamalar olup olmadığı gibi faktörlere bakıyor. Genel olarak algoritmalar, bir şirketin verilerini ne kadar iyi koruduğunu belirlemek için yaklaşık 40 farklı parametreyi dikkate alıyor.

Kredi kartlarını işleyen sistemler bilgisayar korsanları için favori bir hedeftir ve RiskRecon’ın risk algılama özellikleri potansiyel olarak ödeme devinin tehdide karşı daha aktif bir rol üstlenmesini sağlayabilir. Mastercard, RiskRecon’ı bankalara, çevrimiçi perakendecilere ve diğer satıcılara tehdit risklerini azaltmanın bir yolu olarak sunabilir ve dahili olarak kullanabilir.

Mastercard, RiskRecon’ın satın alımının 2020’nin ilk çeyreğinde tamamlanmasını bekliyor. Şirket, kuruluşun hizmetinin sağlık ve üretim gibi finans dışındaki sektörlerdeki kuruluşlar için kullanılabilir olmaya devam edeceğini de ekledi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up