Haberler

Google, e-ticaret kuruluşu Pointy’yi 163 milyon dolara satın aldı

0

Arama devi, satın alım hakkında bir açıklama yapmadı ancak TechCrunch bir kaynağının Google’ın yaklaşık 163 milyon dolar ödediğini belirtiyor.

Google, e-ticaret kuruluşu Pointy’yi 163 milyon dolara satın aldı

Pointy, perakendecilerin ürün envanter seviyelerini ölçmek için barkod tarayıcılarına takabilecekleri kibrit kutusu büyüklüğünde bir cihaz satıyor. Cihaz, müşteri satın alımlarını analiz ederek stokta ne kadar ve kaç eşya bulunduğunu tahmin ediyor.

Pointy bu verileri, bir mağazanın ürünlerini görüntüleyen web sayfasını ve şu anda mevcut olup olmadıklarına ilişkin bilgileri otomatik olarak oluşturmak için kullanıyor. Girişim işletmelere, kendi başlarına bir e-ticaret sitesi oluşturmaya gerek kalmadan kataloglarını Google’da bulunabilir yapma olanağı sunuyor. Söylentilere göre Pointy, dünya çapında 15.000’den fazla perakende müşterisine sahip.

Satın alma, Google’ın arama motorunu tüketiciler için daha kullanışlı hale getirmesini sağlayabilir. Pointy ile 2018 ortaklığı sayesinde Google, bir işletme aradığında arama sonuçlarında görünen Bilgi Panelleri içinde başlangıç ​​platformu tarafından oluşturulan ürün listelemelerini gösteriyor. Alphabet’in bir parçası olarak Pointy, daha fazla bölgedeki daha fazla işletmeye kapsama alanı oluşturacak.

Anlaşma ayrıca Google’a reklam satışlarını artırmak için yeni bir araç sunuyor. Pointy’nin platformu, mağazaların ürün listelemelerini otomatik olarak arama reklamlarına dönüştürmesini sağlıyor, bu da Google’ın kampanya oluşturma işlemini basitleştirerek küçük işletmeleri daha iyi hedeflemesine yardımcı olabilir.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up