Haberler

Akıllı cihazlar 2023’e kadar üç milyara ulaşacak

0

Akıllı cihazlar arasında akıllı telefonlar, masaüstü bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar, tabletler, giyilebilir bantlar, akıllı hoparlörler ve akıllı kişisel ses cihazları bulunuyor. Analist firması büyümenin ekonomik ve politik belirsizliğe rağmen 2019’daki 2.4 milyar adetten yüzde 6.5’lik dört yıllık bir CAGR’ı temsil ettiğini belirtiyor.

Bilgi işlem paradigması önümüzdeki beş yıl içerisinde şekilleniyor

Canalys’a göre akıllı telefon pazarında satıcılar 5G ve yeni form faktörlerinin kullanılmasına rağmen zorlu koşullar bekliyor ve 2020’de rakiplerine karşı ekosistem stratejilerini ikiye katlayacaklar. Akıllı telefonlar, en önemli kategori olmaya devam edecek ve tüm akıllı cihaz gönderilerinin yarısından fazlasını oluşturacak.

Akıllı kişisel asistan, Bluetooth kulaklıklar, kulaklıklar ve TWS kulakiçi kulaklıklar 2020’de yıllık yüzde 32,1 artışla 490 milyon adede ulaşarak en hızlı büyüyen kategori olacak. 2020’de en hızlı büyüyen ikinci kategori ise yüzde 21,7’den 150 milyon adede yükselen akıllı hoparlörler ve ardından yüzde 11,8 ile büyüyecek olan akıllı bileklikler olacak.

Analistlere göre son 12 ayda çok ilerleme kaydedildi ve bu ilerleme 2020’de tüketici teknolojisinde en önemli eğilim olacak. Markaların kullanıcıların etkileşimleri ve daha fazlası için farklı fırsatlar sunmasıyla bu cihazların önemli olduğu daha net anlaşılıyor. 

Analistler, iOS kullanıcıları da dahil olmak üzere kurumların daha fazla kullanıcıya ulaşması için, hem bağlantı hem de yazılım açısından akıllı telefonlar ve akıllı cihazlar arasında sorunsuz entegrasyon sağlamak adına kutunun dışında düşünmeleri gerektiğinin altını çiziyor. Kurumlara rekabet edebilmeleri için yeni iş yaratırken farklı ekosistem cihazlarının kendi stratejileriyle uyumlu olacak şekilde nasıl konumlandırılması gerektiğini düşünmeleri tavsiye ediliyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up