HaberlerSİBER GÜVENLİK

Siber suçlular korona virüs korkularını sömürüyor

0

Şirket, korona virüsün yayılmasıyla ilgili endişeler artarken, suçluların bu durumdan yararlandığını söylüyor.

Siber suçlular korona virüs korkularını sömürüyor

Bir GlobalData editörü, korona virüsün kendisinden daha sinsi bir tehdit olarak dünyanın diğer bölgelerine yayılmış kötü amaçlı yazılım olan Emotet’ten söz ediyor.

Kötü yazılımın ilk vakası 15 Ocak’ta Japonya’da doğrulandı. Emoter, resmi bir hükümet organından gelen korona virüs salgını hakkında uyarılar gibi görünen e-postalar ile ağlarda dolaşmaya başladı. 

GlobalData’ya göre e-postaların içeriğinde alıcıyı açmaya teşvik eden acil uyarıların bulunduğu bir belge var. Office 365’ten gönderilmiş gibi görünen iletiyi gören kullanıcılar, belge korumalı görünümemesi için ayarları değiştirmeye teşvik ediliyor.

Analistlere göre bu hamle korona virüs veya başka herhangi bir şey hakkında yeni bir bilgi sağlamıyor ancak finansal verileri, bankacılık girişlerini ve diğer değerli kişisel bilgileri çalmak için tasarlanan Emotet olarak bilinen son derece kötü amaçlı bir yazılımı başlatıyor.

Emotet’in bir süredir var olduğunu söyleyen uzmanlar, saldırganların kurbanları avlamak için giderek güncel haber olaylarını kullandığının altını çiziyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up