DİJİTAL ŞİRKETLERENERJİ

Biyometrik imza ile doğal gaz işlemleri artık daha kolay ve hızlı

0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İGDAŞ, Biyometrik İmza (Güvenli Elektronik İmza) projesini hayata geçirdi. Biyometrik İmza ile evrak kalabalığı ortadan kalkıyor, İstanbullular doğal gaz abonelik ve sözleşme işlemlerini kolay ve hızlı bir şekilde yapabiliyor.

İGDAŞ, kurumsal dijital dönüşüm süreci kapsamında, gelişen teknolojinin imkanlarından faydalanarak, doğal gaz abonelik ve sözleşme işlemlerini kolaylaştıran çok önemli bir projeyi hayata geçirdi. Turkcell’in de katkılarının bulunduğu İGDAŞ Biyometrik İmza Projesi ile doğal gaz abonelik ve sözleşme işlemleri için şubeye gelen vatandaşlar, zorunlu birçok evraka gerek kalmaksızın, tablet cihazları üzerinde Biyometrik İmza ile işlemlerini hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent ÖZMEN, İGDAŞ’ın her zaman sektöre öncülük eden, teknolojiyi yakından takip eden, müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmak için proje ve uygulamalar geliştiren bir şirket olduğunu belirtiyor. Dr. Mithat Bülent ÖZMEN “Kurumsal dijital dönüşüm süreci kapsamında, iş süreçlerimizi gelişen teknolojiye uyumlu hale getirmek ve abonelerimizin işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu proje sayesinde işlemleri çok daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştiriyoruz.” diyerek konu hakkında yönelttiğimiz sorularımızı şu şekilde yanıtlıyor:

Güvenli Dijital İmza (Biyometrik İmza) sizin için neden önemli, dijital dönüşüm sürecinde ihtiyaçlarınıza nasıl bir çözüm oldu?

Biyometrik İmza, evraklı işlemlerin güvenli, hızlı ve kolay bir şekilde dijital (sayısal) olarak tamamlanması için kullanılan bir teknoloji olup gerçekleştirdiğimiz kurumsal dijital dönüşümün en önemli unsurlarından birisidir. Gelişen teknoloji ile birlikte hem işlemler kolaylaşmakta hem de sunulan imkanlar artmaktadır. Bizde İGDAŞ olarak, süreçlerimizi teknolojiye uyumlu hale getirmek ve abonelerimizin işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla, Bilgi Sistemleri ve Müşteri Hizmetleri Müdürlüklerimizin koordinasyonuyla Biyometrik İmza projesini başlattık. Bu proje sayesinde, abonelerimiz şubelerimize geldiklerinde, işlemlerini tablet cihazları üzerinde Biyometrik İmza ile kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar. Böylece, ıslak imza, basılı evrak, ek belgelerin fotokopisi vs. gibi işlemler de ortadan kaldırılmış oluyor.


Söz konusu uygulama öncesinde ne tür sorunlarla karşılaşıyordunuz?

Şubelerimize işlem yapmak için gelen müşterilerimizden evrak fotokopileri isteniyor, yapılan işlemin yazıcıdan çıktısı alınıyor ve bir nüshası fiziksel arşivde saklanıyordu. İstanbul büyük bir şehir olduğundan, İGDAŞ şubelerinde yıllık bir milyonun üzerinde işlem yapılıyor. Şubelerde üretilen sözleşme ve ekleri saklanmak üzere arşive gönderiliyordu. Müşteri evraklarının fiziksel arşivde saklama koşullarının temini ve muhafazası büyük maliyetler oluşturuyor.

Biyometrik İmza çözümü sonrasında ne tür faydalar sağladınız?

Müşterilerimizin daha pratik, hızlı ve konforlu işlem yapmaları sağlandı. Fotokopi ve yazıcı işlemleri ile ilgili gereklilikler ve yaşanabilen sorunlar ortadan kalkmış oldu. Geldiğimiz noktada, yapılan işlemlerin sonucunda ortaya çıkan evrak müşterilerimize mail olarak gönderiliyor ve yapılan bu işlemler dijital arşiv sisteminde saklandığı için geriye dönük olarak ilgili evraka kolayca ulaşılabiliyor. İşlemler kısa zamanda gerçekleştiğinden hem zamandan tasarruf ediliyor, işlem sonucunda çıktı alınmaması sayesinde hem de kağıt tasarrufu yapılarak çevreye de katkıda bulunmuş oluyoruz.

Bu süreçte Turkcell ekibinin size desteği nasıl ve ne yönde oldu?

Biyometrik İmza kullanımının yaygınlaşmasında, Turkcell’in öncü ve etkin rolü bilinmektedir. Bu sebeple Turkcell ile çalışıyor olmak, projemizin hayata geçirilmesi sürecinde hızlı ve etkin bir şekilde sonuçlandırmamızda önemli katkılar sağladı.

Müşteri odağında kazanımlarınız neler?

İGDAŞ her zaman olduğu gibi sektöre öncülük eden, teknolojiyi yakından takip eden, müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmak için proje ve uygulamalar geliştiren bir şirkettir.  Müşterilerimiz, işlemlerini tablet üzerinden Biyometrik İmza ile işlemlerini gerçekleştiriyor olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorlar. Hatta bu uygulamamızdan duydukları memnuniyeti hizmet aldıkları diğer kurumlarda da ifade ettikleri yönünde geri dönüşler alıyoruz. Çeşitli kurum ve kuruluşlardan projemizle ilgili bilgi ve deneyim talepleri alıyoruz. Bu da bizim ne kadar doğru ve başarılı bir iş yaptığımızın göstergesidir. Bu konuda önemli bir farkındalık oluşturduğumuzu düşünüyoruz.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up