Haberler

Bilgisayarlı görme teknolojisi pazarı yükselişte

0

Analist firması GlobalData, bilgisayarlı görme teknolojisinin (CV), çeşitli sektörlerde sayısız uygulama bulacağını ve 2030 yılına kadar tahmini piyasa büyüklüğüne ulaşacağını belirtiyor.

Bilgisayarlı görme teknolojisi pazarı yükselişte

Bilgisayarla görme, bir bilgisayarın hem hareketsiz görüntüleri hem de videoyu görmek ve yorumlamak için yapay zeka algoritması kullanma yeteneğidir. Potansiyel uygulamalar arasında malların denetimi ve kalite güvencesi, tıbbi görüntüleme yoluyla basit teşhisler, belirli bir bölgedeki insanları sayma ve çok çeşitli diğer olasılıklar bulunur.

Teknolojinin olgunlaştıkça, özellikle nispeten ucuz ve uygulaması kolay olan yüz tanıma (FR) kullanımı konusunda, dünya çapında düzenleyiciler tarafından artan bir inceleme altına gireceği tahmin ediliyor. 

GlobalData’nın en son raporu Computer Vision-Thematic Research’te, görsel veri hacmindeki patlamanın, yapay sinir ağlarının artan karmaşıklığı ve özellikle yapay zeka (AI) süreçleri için oluşturulan yongaların kullanılabilirliği ile birlikte, önümüzdeki yıllarda CV’de büyümeyi artıracağını belirtiyor.

Büyük görsel veri setlerine sahip teknoloji oyuncuları CV’de liderlik yapıyor. Çin ve ABD teknoloji devleri değer zincirinin her segmentine hakim.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up