Haberler

Küresel akıllı ev piyasası hızlı büyüme için hazır

0

PreciseSecurity.com tarafından toplanan verilere göre küresel akıllı ev piyasası gelirinin önümüzdeki dört yıl içinde 158 milyar dolar değerine ulaşması bekleniyor.

Akıllı ev piyasası yıllık yüzde 15 büyüyecek

Küresel akıllı ev ekosistemi, 5G uygulamasının hızlı ile benimsenmeye devam edecek. Bu alanda IoT yatırımlarını sürdüren Google, Apple, Amazon ve Alibaba, çeşitli şirketlere fırsat sağlayarak pazarı hareketlendirdi.

2017 yılında 43.4 milyar dolar olan küresel akıllı ev piyasasının, o zamandan bugüne dek iki katına çıkan sanayi gelirinin etkisiyle 91 milyar dolara ulaşması bekleniyor. İstatistikler, genel pazarın 2024 yılına kadar yıllık yüzde 15 büyüme oranı göstereceğini ortaya koyuyor.

ABD akıllı ev sektöründe lider

ABD, bu yıl 27,6 milyar dolar gelir ile dünyanın en büyük akıllı ev piyasası oldu. Çin, 20,8 milyar dolar karla ikinci sırada yer aldı. Almanya ve Birleşik Krallık’ın ise bu yıl yaklaşık 4,8 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. 4.7 milyar dolarlık gelire sahip olan Japonya da küresel olarak beşinci en büyük akıllı ev endüstrisi oldu.

2020 verileri aynı zamanda akıllı ev cihazı sahiplerinin üçte birinin Y kuşağı olduğunu gösteriyor.

En büyük kârı akıllı cihazlar sağlıyor

Akıllı ev teknolojisi, akıllı ev uygulamaları aracılığıyla akıllı cihazları kontrol etmelerini sağlayarak ev sahiplerine güvenlik, rahatlık, enerji verimliliği ve konfor sağlıyor. Kategorilere göre akıllı cihazlar, genel pazar gelirinin en önemli payını oluşturuyor.

Küresel tüketicilerin daha iyi kontrol, rahatlık ve bilgi için akıllı telefonlara veya tabletlere bağlanabilecekleri cihazlara bu yıl 21,5 milyar dolar harcaması bekleniyor. Pazarın bu segmentinin 2024 yılına kadar 39.6 milyar dolara yükselmesi öngörülüyor.

2020 yılında kontrol ve bağlantı cihazları 21,1 milyar dolar kârla en popüler ikinci tüketici seçimini temsil ediyor. İstatistikler, dünyanın dört bir yanındaki ev sahiplerinin akıllı güvenlik kameraları ve akıllı kilitler ile bu yıl güvenlik sistemlerine 19,4 milyar dolar harcayacağını gösteriyor. Bu yatırımların iki katına çıkması ve önümüzdeki dört yıl içinde 35,6 milyar dolar değerine ulaşması bekleniyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up