HaberlerYAPAY ZEKA

IBM, Watson Health Imaging’i genişletmeye odaklanıyor

0

IBM Watson Health platformu yapay zeka ve makine öğrenimi, kurumsal görüntüleme, imaj görüntüleme ve paylaşma ile PACS genelinde çözümler sunacak.

IBM, Watson Health Imaging’i genişletmeye odaklanıyor

IBM Watson Health birimi, sağlık hizmetlerini artırmak için yapay zeka ve veriye dayalı teknolojiler geliştirmekle uğraşan lider platformlardan birisidir. IBM Watson Health çözümlerin, sağlık hizmetlerindeki en büyük zorluk senaryolarından bazılarına etkin bir şekilde yanıt vermesini amaçlıyor.

30 Ekim 2019’da İngiltere’de tanıtılan Clinical Review 3.0 çözümü, tıbbi görüntüleme ve ilgili raporları analiz ederek kaçırılan bulguları tespit ediyor. IBM Watson Health Imaging bu vesileyle İngiltere merkezli dijital dönüşüm hizmetleri ve çerçeveleri sağlayıcısı Fortrus ile işbirliği yapmıştı. 

Haziran 2019’da Hardin Memorial Health, IBM Watson Imaging Patient Synopsis’i kullanan ilk sağlayıcı olacağını duyurmuştu. Çözüm, hastaların geçmişiyle ilgili analitik bilgilerin yanı sıra daha iyi tedavi süreci sağlıyor.

Eylül ayında IBM Watson Health ve Guerbet, prostat kanseri teşhisi ve izlemesine ilişkin bir AI yazılım çözümünün geliştirilmesi için özel bir anlaşma imzalamıştı. Bu anlaşma, IBM Watson Health ve Guerbet’in karaciğer kanseri teşhisi ile ittifak halinde olan daha önceki işbirlikleri arasında bir uzantı olarak gösteriliyor.

IBM yakın zamanda AI görüntüleme uygulamalarını bulmak, satın almak, dağıtmak ve yönetmek için tek kaynaklı bir çözüm olan IBM Imaging AI Marketplace’i de tanıttı. Özellikle Imaging AI marketplace, Watson Health tarafından geliştirilen AI çözümleriyle birlikte FDA tarafından onaylanmış çözümler içeriyor.

Tıbbi görüntülemede yapay zekanın önemi

Yapay zeka ve analitiklerin sağlık sektöründeki önemi günden güne hız kazanıyor. Bu alanda AI tabanlı çözümler tıbbi görüntüleme, ilaç keşfi, hassas tıp ve genomik alanlarında yaygın olarak uygulanıyor. Bu tür uygulamalar, teşhis süreçlerini hızlandırmanın yanı sıra hastalıkların tanımlanması ve kontrolü için yeni teknolojiler geliştiriyor. 

Bir MarketsandMarkets raporuna göre küresel tanı görüntüleme pazarının 2019 yılında yüzde 5,5’lik bir CAGR’de 25,7 milyar dolardan 2024’e kadar 33,5 milyar dolara ulaşması öngörülüyor. Bu trendlerin, yapay zeka destekli tıbbi görüntüleme pazarındaki diğer önemli oyuncuların  müşterilerini genişletmesi bekleniyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up