Haberler

IDC, koronavirüs korkuları arasında teknoloji harcama tahminlerini düşürdü

0

İlk çeyrekte yer alan göstergelere göre IDC, şirketler duruma uyum sağladıkça hem donanım hem de yazılım harcamalarında önemli bir düşüş olacağını düşünüyor. Sonuç olarak IDC, dünya çapındaki BT harcamalarının bu yıl yüzde 5’lik büyüme tahmininden sadece yüzde 1 artacağını söylüyor.

IDC, koronavirüs korkuları arasında teknoloji harcama tahminlerini düşürdü

IDC başlangıçta PC ve akıllı telefon satışlarındaki güçlü büyümenin yanı sıra BT yazılımı ve hizmetlerine olan talebin artmasını öngörmüştü. Ancak IDC, koronavirüs nedeniyle işletmeler devam eden ekonomik belirsizliğin ortasında bir şeyler beklemeyi seçtikçe, zorunlu olmayan harcamaların durmasına neden olacağını söylüyor.

IDC’den Stephen Minton yaptığı açıklamada, “Durum son derece istikrarsız. “İşler o kadar hızlı ilerliyor ki varsayımlarımızı ve beklentilerimizi sürekli olarak yeniden kalibre etmemiz gerekiyor ancak kötümser senaryo, zayıf ekonomik büyümenin önümüzdeki birkaç çeyrekte tüm teknolojiler arasında daha zayıf iş ve tüketici harcamalarına dönüştüğü bir BT pazarını yansıtıyor.” diyor.

Resmi olarak COVID-19 olarak adlandırılan koronavirüs, ciddi ve potansiyel olarak ölümcül bir solunum yolu hastalığına neden oluyor. Öyle ki teknoloji endüstrisinde ciddi aksamalara da neden oldu. Çok sayıda teknoloji şirketi, virüsün yayılmasını denemek ve sınırlamak için faaliyetlerini iptal etmek veya ertelemek zorunda kalırken, Çin’deki yüzlerce fabrika kapanmaya zorlandı.

Örneğin Apple, ürünlerine olan daha az talep ve tedarik zincirindeki sorunlar nedeniyle Asya’daki düzinelerce mağazayı İtalya’daki tüm mağazalarını geçici olarak kapattı. Ayrıca Microsoft da, ‘More Personal Computing’ iş biriminin Surface cihazlarının daha az satılması nedeniyle 10.75 milyar dolar ila 11.15 milyar dolar ciroya ulaşmasının mümkün olmadığı konusunda açıklamada bulundu. 

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up