Haberler

Apple, WWDC konferansını korona virüs nedeniyle çevrimiçi yapacak

0

Apple, iOS, iPadOS, macOS, watchOS ve tvOS ile ilgili güncellemeleri paylaşacak. iPhone yapımcısı çevrimiçi gerçekleşecek olan konferansta yine de geliştiricilere “Apple mühendisleriyle etkileşim kurma” fırsatı vaat ediyor.

Apple, WWDC konferansını korona virüs nedeniyle çevrimiçi yapacak

Apple’ın gelişmiş artırılmış gerçeklik özellikleriyle yeni bir iOS sürümü yayınlaması bekleniyor. Yakın zamanda yapılan bir sızıntıya göre iPhone üreticisi, kullanıcıların mağaza raflarındaki ve diğer nesneler hakkındaki bilgileri telefonlarının kameralarını onlara yönlendirerek görüntülemelerini sağlayacak bir AR uygulaması hazırlıyor.

Apple pazarlama sorumlusu Phil Schiller bir açıklamasında “Korona virüs salgını nedeniyle mevcut sağlık durumu, çevrimiçi bir açılış konuşması ve oturumlarla tam bir program sunan, dünyadaki tüm geliştirici topluluğumuz için harika bir öğrenme deneyimi sunan yeni bir WWDC 2020 formatı oluşturmamızı gerektiriyor.” dedi.

Apple, son 24 saat içinde konferans planlarını ayarlamak zorunda kalan tek teknoloji devi değil. Geçtiğimiz günlerde de Microsoft kendi geliştirici zirvesi Build’ın da dijital bir etkinliğe dönüşeceğini açıkladı.

Piyasalar bakımından ise Apple’ın hisseleri dün neredeyse yüzde 12 arttı ve Microsoft yüzde 14’ten fazla yükseldi. Amazon.com, Facebook ve Google’ın ana şirketi Alphabet’in de hisseleri artış gördü.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up