Haberler

Apple, COVID-19’a karşı yeni App Store kısıtlamaları getiriyor

0

Şirket, App Store’da yanlış bilgileri yayan uygulamaları sınırlamak için yeni önlemler getirdi ve virüs hakkında doğru bilgi sağlayan orijinal uygulamaların normalden daha hızlı yayınlanabilmesi için inceleme sürecini hızlandırmanın yollarını tanıttı. Teknoloji devi, korona virüsü bir tema veya merkezi fikir olarak kullanan doğrudan eğlence veya oyun uygulamalarını da yasakladı.

Apple, COVID-19’a karşı yeni App Store kısıtlamaları getiriyor

Apple’ın aldığı önlem haberleri, şirketin kısa süre önce korona virüse karşı Çin dışında dünyadaki tüm Apple mağazalarının kapılarını kapatmasıyla geliyor. Şirket yeni bir açıklamasında App Store’un kullanıcıların uygulama indirmeleri için her zaman sağlam ve güvenilir bir yer olması gerektiğini söylüyor. 

Apple, dünyanın COVID-19 salgınıyla savaşırken bu taahhüdün her zamankinden daha fazla önem kazandığını belirtiyor. “Dünyanın dört bir yanındaki topluluklar, kullanıcıların en son sağlık yeniliklerini anlamalarına, gerektiğinde nereden yardım alabileceklerine veya komşularına yardım sağlayabileceklerine yardımcı olacak güvenilir haber kaynakları olacak uygulamalara güveniyor.” diye açıklıyor.

Şirketin açıklaması, virüsle ilgili kimlik avı kampanyalarının insanlar korona virüs hakkında bilgi ve güvence için interneti kullandıkça siber güvenlik alanındaki son gelişmeleri yansıtıyor. Siber saldırganlar, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) gibi hükümet veya sağlık kuruluşlarından geliyormuş gibi görünen e-postalardaki bağlantıları ve ekleri tıklamaya ikna ediyor.

Siber güvenlik şirketi Kaspersky yakın zamanda CDC’yi taklit eden kimlik avı e-postalarını, özellikle cdc-gov [.] Org ve cdcgov [.] Org alanlarını içeren e-postaları keşfettiğini bildirmişti.

Bir örnekte de bir kimlik avı e-postasında bulunan URL, kurbanları kimlik bilgilerini girmeye ikna etmek için tasarlanmış sahte bir Microsoft Outlook giriş sayfasına yol açtı. Başka bir durumda ise mağdurlardan aşı arayışına yardımcı olmak için CDC’ye Bitcoin bağışlamaları istendi.

Apple, saygın veri kaynakları sağlamak için uygulamaları eleştirel bir şekilde değerlendirme çabalarının artacağını söyledi. Şirketin yeni uygulama taraması, COVID-19 ile ilgili herhangi bir şekilde bir uygulama göndermek isteyen geliştiricilerin hükümet kuruluşları, sağlık odaklı STK’lar veya tıp ve eğitim kurumları gibi tanınmış kuruluşlardan olmasını sağlayacak.

Şirket ayrıca, App Store’a hızlı bir şekilde ulaşabilmeleri için bu tanınmış kuruluşlardan gelen uygulamalara ayrıcalık tanıyacağını açıkladı. Apple’ın resmi açıklaması, “Bu uygulamaları mümkün olan en kısa sürede müşterilere ulaştırma gereğini anlıyoruz. Bu kriterleri karşılayan geliştiricilerin, AppStore incelemesinin daha uzun sürebileceği için öncelikli incelemeyi sağlamak için hızlandırılmış istek formunda Zaman Duyarlı Etkinlik’i seçmelerini öneriyoruz.” şeklinde oldu.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up