Haberler

Yeni iPad Pro, sürükleyici AR için LiDAR teknolojisine sahip

0

Temelde derinlik algılama teknolojisi olan LiDAR teknolojisiyle Apple, tarayıcının iPad ile çevresindeki nesneler arasındaki mesafeyi beş metreye kadar ölçebildiğini söylüyor.

Apple bu yeniliği şöyle açıklıyor: “iPadOS’taki yeni derinlik çerçeveleri, LiDAR Tarayıcı tarafından ölçülen derinlik noktalarını, hem kameralardan hem de hareket sensörlerinden gelen verileri birleştiriyor ve bir sahneyi daha ayrıntılı anlamak için A12Z Biyonik’teki bilgisayar görme algoritmalarıyla zenginleştiriliyor. Bu öğelerin sıkı entegrasyonu, iPad Pro’da yepyeni bir AR deneyimi sınıfı sağlıyor.”

Yeni iPad Pro, sürükleyici AR için LiDAR teknolojisine sahip

iPad Pro’nun son serisi, sırasıyla 799 ve 949 dolar’dan başlayan 11 inç ve 12.9 inç yapılandırmalarda geliyor. Büyük geliştirmelerin çoğu ise kaputun altında. 

Sekiz çekirdekli bir grafik işlem birimine sahip olan ve Apple tarafından çoğu Windows bilgisayarındaki yongalardan daha hızlı olduğu söylenen yeni, daha hızlı bir işlemci olan A12Z Biyonik Çip bulunuyor. Yeni iPad Pro ayrıca %60’a kadar daha hızlı LTE bağlantılarının yanı sıra daha iyi Wi-Fi hızları vaat ediyor.

Tabletin bir başka önemli özelliği de arka kamera dizisidir. Apple, yeni modeli 12 piksel genişliğinde bir lens, geniş manzara fotoğrafları için 10 megapiksel bir ultra geniş lens ve kameranın önündeki nesneler hakkında derinlik verileri toplayan bir uçuş süresi lidar sensörü ile piyasaya sürüyor. Uçuş zamanı sensörleri, otomatik görüntü kalitesi optimizasyonu ve bu yıl iOS 14 ile piyasaya sürüleceği bildirilen AR asistanı gibi artırılmış gerçeklik uygulamaları için kullanışlı.

Apple, iPad Pro’yu bağımsız bir aksesuar olarak sunulacak yeni bir Magic Keyboard ile eşleştiriyor. Klavyede, kullanıcıların tabletlerini daha kolay görüntüleme için yerleştirebilecekleri bir stand ile izleme paneli bulunuyor ve doğrudan şarjı destekliyor.

Apple’ın dizüstü bilgisayar serisinde orta sınıf bir model olan MacBook Air, şirketin yenilediği ikinci ürün oldu. iPad Pro’da olduğu gibi, Apple dış cepheyi büyük ölçüde değiştirmedi ve bunun yerine donanım özelliklerini geliştirmeye odaklandı.

13 inç MacBook Air, 1.2 gigahertz’de çalışan dört çekirdek içeren Intel Corp.’un Core i7 merkezi işlem birimi ile birlikte gönderiliyor. İşlemci, Apple’a göre dizüstü bilgisayarı önceki modelden iki kat, entegre Intel Iris Plus Grafik modülü görsellerini ise %80’e kadar daha hızlı hale getiriyor.

Depolama güncellemesi, duyurunun beklenmedik bir ana teması oldu. Apple, temel MacBook Air yapılandırmasıyla birlikte gelen flash depolama miktarını iki katına çıkardı, müşterilerin 2 terabayta sipariş edebileceği maksimum kapasite yükseltmesini artırdı ve Mac mini’ye daha fazla kapasite ekledi. Masaüstü bilgisayarın 799 dolarlık yapılandırması artık 256 gigabayt ile gönderilirken, 1.099 dolarlık yapılandırma 512 gigabayt sunuyor.

Yeni MacBook Air ise 999 dolardan başlayan fiyatlar ile satışa sunulacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up