Haberler

Apple Siri’yi, korona virüse göre güncelledi

0

Apple, “Hey Siri, korona virüsüm var mı?” varyasyonlarını sorarlarsa kullanıcılarına adım adım bir anket sunmak için ses asistanını güncelledi.

Apple Siri’yi, korona virüse göre güncelledi

Siri, kullanıcılara ateş, kuru öksürük veya nefes darlığı gibi hastalık belirtileri gösterip göstermediklerini soruyor. Apple sesli asistanu, aşırı veya yaşamı tehdit eden semptomları olduğunu söyleyen insanlara 911’i aramayı düşünmelerini öneriyor.

Kullanıcılar semptomlarının aşırı veya yaşamı tehdit etmediğini söylerse Siri, insanlara evde kalmasını ve diğer insanlarla temastan kaçınmasını söylüyor. Durumları daha şiddetli hale gelirse bir sağlık uzmanına başvurmalarını tavsiye ediyor.

Siri ayrıca kullanıcılara App Store’da telehealth uygulamaları indirebilecekleri ve potansiyel olarak sanal danışmanlık alabilecekleri bir bağlantı sağlıyor. Apple, Siri’nin verdiği cevapları, Amerika Birleşik Devletleri Halk Sağlığı Servisi’nden aldığını belirtiyor.

Hizmet şu an için ABD’deki kullanıcılar içindir. Hizmetin uluslararası olarak genişletilip genişletilmeyeceği veya ne zaman genişletileceği henüz bilinmiyor.

Apple, sağlık görevlilerinin dünya çapında 300.000’den fazla insanı hasta eden küresel salgına yanıt vermesine yardımcı olmak için kaynaklarını seferber eden tek teknoloji devi değil. Facebook da bu hafta başında kullanıcıların haber akışıyla birlikte görünecek bir korona virüs bilgi merkezi kurmayı planladığını duyurdu. İnsanları sosyal mesafeleri ciddiye almaya teşvik ederek ve bir “yardım isteme veya yardım etme” sayfası sunacak.

Google’ın ise COVID-19 hakkında bilgi vermeyi amaçlayan ve Cuma günü tanıtılması beklenen çok fazla web sitesi bulunuyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up