Haberler

Google, TensorFlow Lite Model Maker’ı piyasaya sundu

0

Model Maker’ın, makine öğrenme konseptlerini geliştiricilerin sadece birkaç satır kod kullanarak TensorFlow Lite çerçevesinde modelleri eğitmek için kullanabilecekleri bir uygulama programlama arayüzü ile birleştirdiği söyleniyor. Bu modeller daha sonra cihazdaki uygulamalara dağıtmak için kullanılabiliyor.

Google, TensorFlow Lite Model Maker’ı piyasaya sundu

TensorFlow Lite, Google’ın makine öğrenimi modellerini eğitmek için TensorFlow çerçevesinin inceltilmiş bir sürümüdür. Yeni model geliştiriciler tarafından TensorFlow modellerini mobil, gömülü ve IoT cihazlarda çalıştırmak için kullanılan bir dizi araçtır. Düşük gecikme süresi ve küçük kod boyutu ile cihaz üzerinde makine öğreniminin yapılmasını sağlar.

TensorFlow Lite, yeniden kullanılabilir makine öğrenme modüllerinin bir kütüphanesi olan TensorFlow Hub’daki birçok modelle uyumludur. Model Maker’ın yaptığı şey; belirli bir görev için eğitilmiş modelleri almak ve bunları ilgili başka bir görev için yeniden eğitmektir. Araç bunu, geliştiricinin başlangıçta ayarladığı parametreler tarafından belirlenmiş değişen doğruluk düzeyleriyle yapabilir.

Google, Model Maker’ın mimarisini uyarlamak için yalnızca tek bir kod satırı değiştirerek yeni modellerin doğruluğunu artırabilir. Belirli bir cihaz üstü AI için giriş verileri yüklendikten sonra Model Maker, bu modeli değerlendirir ve ardından bunu bir TensorFlow Lite modeli olarak dışa aktarır.

Google, doğal dil işleme ve nesne algılama da dahil olmak üzere daha fazla AI görevini desteklemek için Model Maker’ı geliştirmeyi planladığını da söyledi. Örneğin, NLP için soru-cevap uygulamalarına olanak sağlayan bir eğitim tekniği olan BERT eklemeyi planlıyor.

Google, Tensorflow Lite Model Maker ile daha fazla insanın yeni nesil uygulamalarını oluşturmak için teknolojisinin kullanılmasını hedefliyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up