Köşe Yazıları

Microsoft ve Turkcell Dijital İş Servisleri’nin Güçlü İşbirliği ile KOBİ’lerimizi dijital dünyaya hazırlıyoruz”

0

’Microsoft Türkiye olarak, 26 yıldır ülke ekonomimizin bel kemiğini oluşturan KOBİ’leri en verimli güvenilir teknolojilerle buluşturuyoruz. Şimdi ise; Türkiye’nin güvenilir markası, güçlü teknolojik altyapısı ve kurumlara yenilikçi çözümler sunan Turkcell Dijital İş Servisleri ile ülkemizdeki KOBİ’leri geleceğe taşımak için güçlerimizi birleştirdik. Microsoft gibi, dijital dönüşüme kritik önem veren ve bu yönde etkili çözümler sunan Turkcell Dijital İş Servisleri ile birlikte daha çok KOBİ’yi en iyi şartlarda Office 365 ile buluşturacağız.’

Münir Kundakçı

Microsoft Türkiye Pazarlama ve Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı 

 

Geçmişte güç, sahip olduğunuz doğal kaynaklar veya sermayeyle ölçülürdü. Teknoloji ve internet ile dünya, dev bir veri merkezine dönüştü. Şimdi işletmeler gücünü veriden alıyor. Veri, günümüzde her ölçekten şirketin en büyük sermayesi haline geldi. Veriyi anlamlı bilgiye, bunu da değere dönüştürme kültürü kazanan işletmeler, dijital geleceğe güvenle bakabiliyor.

“Microsoft ve Turkcell Dijital İş Servisleri’nin Güçlü İşbirliği ile KOBİ’lerimizi dijital dünyaya hazırlıyoruz”

Dönüşmeyenin rekabetten silindiği şu dönemde, KOBİ’lerin teknolojiyi yakından takip etmesi ve benimsemesi rekabette ve büyümede büyük avantajlar sağlıyor. Dijital dönüşümde bulut teknolojileri KOBİ’ler için hayati değer taşıyor. Bulut teknolojileri sayesinde KOBİ’ler, büyük kurumsal şirketlerin faydalandığı en iyi teknolojilere çok uygun maliyetlerle sahip olabiliyor. Ölçeklenebilirlik, maliyet avantajı, güvenlik, güncel BT altyapısı, etkili kaynak yönetimi gibi avantajları nedeniyle her gün daha çok KOBİ verimlilik sağlamak için buluta geçiyor.

Microsoft Türkiye olarak, 26 yıldır ülke ekonomimizin bel kemiğini oluşturan KOBİ’leri en verimli güvenilir teknolojilerle buluşturuyoruz; 700 bini aşkın KOBİ’ye en yeni, verimli ve güvenli çözümler sunuyoruz. KOBİ’lerimizin dönüşüm yolculuklarında en rekabetçi teknolojik çözümlerle dış pazarlara açılmaları için çalışıyoruz ve iş birlikleri geliştiriyoruz. Şimdi ise Türkiye’nin güvenilir markası, güçlü teknolojik altyapısı ve yenilikçi çözümleri ile fark yaratan Turkcell Dijital İş Servisleri ile ülkemizdeki KOBİ’leri geleceğe taşımak için güçlerimizi birleştirdik. Microsoft gibi, dijital dönüşüme kritik önem veren ve bu yönde etkili çözümler sunan Turkcell Dijital İş Servisleri ile birlikte daha çok KOBİ’yi en iyi şartlarda Office 365 ile buluşturacağız.

İş verimliliği sağlayan platformlar rekabette şirketlerin can simidi oluyor

Dijital dönüşümde geleceği hedefleyen işletmelerin tüm ihtiyaçlarını Office 365 ile tek bir pakette karşılıyoruz; işletmelere verimlilik ve rekabet gücü kazandırıyoruz. Microsoft 365 İş modelimizle doğrudan KOBİ’leri hedefliyoruz. Dünya çapında geçerli iş standartları sunan Outlook, Word, Excel, PowerPoint ve OneNote uygulamalarını içeren Microsoft 365 İş, şirketteki her kullanıcıya 1 TB OneDrive bulut alanı sunuyor. Her zaman güncellenen yüklü Office uygulamalarının kullanıcı başına 5 telefon, 5 tablet ve 5 bilgisayara yüklenmesine imkân tanıyor. Bazı KOBİ’lerde ölçeklerine bağlı olarak BT uzmanı bulunmuyor.

Saha çalışmaları dijitalleşiyor, donanım maliyetleri azalıyor, şirketler güvenli hale geliyor

Şirketlere dijital dönüşüm süreçlerinde rehberlik eden, onlara maliyet, çeviklik, inovasyon ve güvenlik konularında çözümler sunan Office 365, KOBİ’lerin bilgi teknolojisi ihtiyaçlarına yanıt veriyor. Office 365, KOBİ’lerin saha ekiplerini güçlendirmek için kullanımı kolay, sınıfının en iyisi üretkenlik uygulamalarını akıllı bulut hizmetleriyle birleştiriyor. İş uygulamaları kolaylaşıyor; çalışan deneyimi baştan tasarlanabiliyor, KOBİ’ler için modern bir çalışma alanı oluşturuluyor.

Office 365’te bulunan ve günlük etkinlikleri otomatikleştirmeyi sağlayan Microsoft PowerApps ve Flow uygulamaları, saha çalışanlarının verimliliğini destekleyip iş süreçlerini dijital hale getiriyor. StaffHub uygulaması ise çalışanların giriş-çıkış saatlerini kaydedebiliyor ve tüm görevleri takip ediyor. Siber güvenliğin sağlanması da KOBİ’ler için hayati bir konu. Şirketler Office 365’teki yerleşik gizlilik ve uyumluluk araçlarıyla şirketlerini dış tehditlere ve sızıntılara karşı koruyabiliyor ve en yeni güvenlik ürünleri ile sürekli güncelleniyor. Gelişmiş Tehdit Koruması, kimlik avı ve kötü amaçlı yazılımları gibi karmaşık tehditlere karşı koruma sağlıyor; saldırıları otomatik olarak inceleyip ortadan kaldırıyor.

Teams ile takım çalışmaları hiç olmadığı kadar verimli

Microsoft’un misyonu işletmelere ve bireylere daha fazlasını başarabilmeleri için güç katmak. Doğal olarak her şirketin yapısı aynı değil. Bazı şirketlerde yönetim, sürekli hareket halinde olan bir patronla sağlanırken, bazı şirketler sahalara dağılmış ekiplerle işlerini yürütüyor. Biz de verimli bir takım çalışması kültürüne sahip olmanın KOBİ’ler için ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Takım çalışmasına dinamizm katan ürünümüz Microsoft Teams ile KOBİ’lerin etkin iletişim kurmasına yardımcı oluyoruz. Sohbet tabanlı ekip çalışma platformumuz Microsoft Teams, ortak belge üzerinde birlikte çalışmaktan farklı konularda ekip içinde görüş paylaşmaya, grup konferans görüşmesi yapmaktan toplantı notlarını paylaşmaya kadar yenilikçi özellikleriyle öne çıkıyor. Office 365 içindeki ekip çalışması merkezi olarak tanımladığımız Teams ile görüntülü konferanslara ve web konferanslarına ev sahipliği yapan şirketler, kendi çalışanları ya da müşterileri için canlı etkinlikler de düzenleyebiliyor. Teams ayrıca zamanlama ve vardiya yönetimi yetenekleriyle, özellikle saha çalışanlarına sahip KOBİ’lerin daha kolay iş planı oluşturmasına yardımcı oluyor. Örneğin merkezi İstanbul’da olan ama farklı şehirlerde hatta ülkelerde faaliyet alanları olan bir şirket, Teams üzerinden kolayca organize olup ortak çalışmalar yürütebiliyor.

3 yılda %288 yatırım geri dönüşü

Microsoft Office 365’in “Türkiye’de Toplam Sahip Olma Maliyeti” üzerine araştırma yapan IDC araştırma şirketi bize çarpıcı sonuçlar verdi. BT altyapı harcamaları, personel verimliliği ve iş süreçleri dâhil üretkenlik alanlarında Office 365’in şirketlere esneklik, hız ve maliyet avantajı kazandırdığı gördük. Yapılan araştırma sonuçlarına göre Office 365 müşterileri üç yıllık bir süre içerisinde 292 bin 411 dolar tasarruf elde etti; yüzde 288 oranında yatırım geri dönüş yakaladı. Office 365 ile BT altyapı maliyetlerinde yüzde 48 düşüş yakalayan şirketler, çalışan verimliliğinde ise ortalama 58 bin 768 dolar tasarruf elde etti.

Tüm fayda ve çözümleriyle KOBİ’lere yepyeni yetenekler kazandıracağımız Office 365’i yaygınlaştırma konusunda Turkcell Dijital İş Servisleri ile çıktığımız heyecanlı yolun, şirketlerin yanında ülkemiz ekonomisi için de hayırlı olacağına inanıyorum.

 

Kurumunuzda Office 365 servislerini hemen kullanmak için tıklayın

 

 

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up