Haberler

Sony ve Fujitsu’dan Blockchain adımı!

0

Dünyanın dev teknoloji şirketleri arasında bulundan Japonya merkezli Sony ve Fujitsu Blockchain teknolojisi kullanacak.

Şirketler, Blockchain teknolojisini kullanarak eğitim belgelerinin geçerliliklerini kontrol etmeyi amaçlıyor. Özellikle Japonya’daki bazı yabancı vatandaşların dil yeterlilik sertifikalarında yaptıkları sahtekarlıklardan yakınan şirketler, bunun önüne geçebilmek için ortaklaşa olarak bir Blockchain platformu oluşturdu.

Sony ve Fujitsu’dan Blockchain adımı!

İki şirketin ortaklaşa geliştirdiği Blockchain ile desteklenen yeni veri tabanı, özellikle dil yeterlilik sertifikalarının doğruluklarını kontrol edecek. Japonya’da yaşamak isteyen yabancı uyruklu insanlar, bunun için yeterliliklerini belgelemek zorundalar. Yabancı ülkelerden alınabilen dil sertifikaları üzerinden sistemi kötüye kullanan insanların sayısı oldukça fazla. Birkaç farklı ülke üzerinden böyle sertifikalarda bazı sahtekarlıklar yapıldığı öğrenildi.

Yaşanan bu sorunların sonrasında Japonya’daki dil okulları, kendilerine gönderilen sertifikaları doğrulamak için Blockchain teknolojisinden faydalanmaya başlayacak. Sony ve Fujitsu da kullanılan bu sistemin ne kadar verimli olabileceğini görmek için Blockchain testlerine başladı. Yapılan bu testler beklenen başarıyla sonuçlanırsa iki şirket de bu teknolojiyi daha kapsamlı bir şekilde kullanmayı planlıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up