Haberler

Dünyanın ilk Wi-Fi 6E yongası, yüksek kablosuz hız sunuyor

0

Operatörler altyapılarını 5G’ye yükseltmek için çabalarken, mobil ağ ortamının başka bir kısmı da büyük bir teknolojik değişim geçiriyor. Wi-Fi 6E olarak adlandırılan iç mekan mobil bağlantılar için yeni bir standart, çift kullanım hızını ve yarı gecikmeyi vaat ederken aynı zamanda güç kullanımını azaltıyor.

Dünyanın ilk Wi-Fi 6E yongası, yüksek kablosuz hız sunuyor

Broadcom, sektörün istemci cihazlar için ilk Wi-Fi 6E yongası geliştirdiklerini açıkladı. BCM4389, amiral gemisi akıllı telefonlarının yanı sıra sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik kulaklıklarını hedefliyor. Yonga üreticisi, Wi-Fi 6E’nin üst uçta saniyede iki gigabitten fazla “gerçek dünya” kablosuz hızını etkinleştirebileceğini söylüyor. Pil verimliliği ise mevcut teknolojiden beş kat daha iyi olarak tanımlanıyor.

BCM4389’un kullandığı Wi-Fi 6E standardı, 6GHz spektrum bandı üzerinden veri gönderiyor. Radyo spektrumunun bu kısmı, günümüzde Wi-Fi bağlantıları için kullanılan 2.4Ghz ve 5GHz bantlarından çok daha fazla sayıda bireysel frekansı kapsar çünkü bu, bir cihazın ne kadar çok frekansı kullanabilirse, aynı anda daha fazla veri gönderebilmesi açısından önemlidir.

Broadcom, BCM4389’u üç ayrı radyo ile donattı. Beklenen “saniyede 2 gigabit hızı”nı kolaylaştıracak Wi-Fi 6E radyo ve telefonları kablosuz kulaklık gibi Bluetooth aksesuarlarıyla bağlamak için ikinci bir ünite bulunuyor. Broadcom, çipin 6Ghz bandını kullanması nedeniyle Bluetooth bağlantılarının daha güvenilir olacağını belirtiyor, bu da 2.5Ghz ve 5Ghz bantlarında çalışan eski cihazlardan daha az parazit alması gerektiği anlamına geliyor.

BCM4389’un üçüncü radyosu, yakınlarda birkaç tane olduğunda en yüksek performanslı ağın seçilmesine yardımcı olacak.

Wi-Fi 6E’nin hız artışı mobil kullanıcılara çeşitli şekillerde fayda sağlayacak şekilde ayarlandı. Broadcom’un pazarlama liderlerinden Vijay Nagarajan bir blog yazısında, “Wi-Fi 6E’nin beklenen kullanımlarının yüksek bant genişliği, 4K UHD video akışı, gerçek zamanlı sürükleyici oyun, sanal ve artırılmış gerçeklik ve yüksek hızlı tethering gibi yüksek performanslı uygulamalar olduğu düşünülüyor.” şeklinde yazdı.

Wi-Fi 6E’nin sadece bağlantı hızlarını artırmakla kalmayıp aynı zamanda gecikmeyi azaltması bekleniyor, özellikle tomurcuklanan video oyunu akış endüstrisi için özellikle yararlı olabilir. Google, Nvidia ve Microsoft, kullanıcıların uzak veri merkezlerinde barındırılan oyunları oynamasına olanak tanıyan son çeyreklerde bulut tabanlı video oyun hizmetleri sunmuşlardı.

Mobil bağlantıların kalitesinde genel bir iyileştirme, şirketlerin oyunlara yılda 68 milyar doların üzerinde harcama yapması nedeniyle büyük bir pazarı temsil eden mobil kullanıcılar için daha çekici bir deneyim sunmasını sağlayacaktır.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up