MakalelerVERİ MERKEZİ & BULUT

Liderlerden Görüşler

0

Bulut bilişimin maliyet tasarrufu, ölçeklenebilirlik, güvenlik, rekabet ve daha birçok avantajı, KOBİ’lerin de bulut ortamına geçmesinde itici bir güç. İhtiyaçlarına ve hedeflerine uygun olarak bulut bilişim çözümleri seçen KOBİ’ler, operasyonlarını daha etkili ve verimli hale getirerek büyük ölçekli rakipleriyle de aynı teknolojilere ve kaynaklara erişebiliyor. KOBİ Görüşü serisinde ise Yavuz Ekmekçilik ve Sezin Tıbbi Görüntüleme ilham veren bulut yolculuğunu anlattı…

Sabri Yavuz – Yavuz Ekmekçilik Genel Müdürü

“Buluta geçerek kapasitelerimizi anlık değiştirdik ve IT’deki yönetim yükümüzü hafiflettik”

Yavuz Ekmekçilik olarak, Türkiye çapında hizmet veren tedarik market zinciri bir markanın paketli ekmek ihtiyacını 30 ilimizde, galeta ürünlerini ise 81 ilde karşılıyoruz. Hem üretim fabrikamızda hem de saha ekiplerimizde günlük iş tempomuz oldukça yoğun. Ürün çeşitliliğimiz ve üretim kapasitemiz de arttıkça mevcut serverlarımız ihtiyacımızı karşılamamaya başladı. Müşteri yöneticimizin de önerisi ile bulut ortamına geçemeye karar verdik. Bulut ortamlarının iş süreçlerimize en büyük katkısı, IT tarafında yönetim esnekliği sağlaması oldu. Hem artan kapasitelerimizi anlık değiştirebildik hem de IT tarafındaki yönetim yükümüz hafifledi. 

Bulut ortamına geçmeden önce bir server odamız ve odamızda 7/24 çalışan klimamız mevcuttu. Bu bağlamda geçiş kararı, enerji tasarrufuyla beraber finansal anlamda da bize katkı sağlamış oldu. Eski server odamızdan sağladığımız bu alanı da çalışanlarımızın kullanabileceği hobi odası olarak düzenledik.

Mesut Göçer – Sezin Tıbbi Görüntüleme Genel Müdürü

“Farklı lokasyonlarımızın tek çatı altında toplanarak yönetilmesi, işlerimizi hızlandırdı ve kolaylaştırdı”

Sezin Tıbbi Görüntüleme 2003 yılında kuruldu. Sağlık Bakanlığı’nın ülke genelinde ihale ettiği Radyoloji Görüntüleme ve Raporlama hizmetlerini yürütüyor, 2023 itibarıyla da 18 şehirde, toplam 39 hastanede, 6 bölge müdürlüğü ve 364 çalışanımız ile hizmet veriyoruz.

Globalleşen dünyada ve her gün üstüne koyarak ilerleyen teknoloji ortamına ayak uydurmak ve bu ortamın nimetlerinden faydalanmak için bulut ortamına geçme kararı aldık. Her geçen gün siber saldırıların arttığı dünyada, kendimizi bulut sistemi ile biraz daha güvence altına almak istedik. Bulut ortamına geçmeden önce yerel olarak tutulan sunucuların ve verilerin güvenliğinden endişe duyarken, bulut ortamına geçtikten sonra kendimizi daha güvende hissetmeye başladık. Bulut ortamına geçmeden önce her sunucunun ya da verinin yönetimi farklı yerlerden yapılırken, bulut sistemi ile tüm sunucuların ve verilerin yönetimini tek bir yerden, yani SVM (Sanal Veri Merkezi) tarafından yapabilmeye başladık. Bulut sistemi bize hem mekandan hem de elektrikten tasarruf etmemize kolaylık sağladı. Farklı lokasyonlarımızın bir çatı altında toplanması ve yönetilmesi işlerimizi hem hızlandırdı hem de kolaylaştırdı. Bununla beraber 7/24 destek alabilmemiz de bizi en memnun eden etken oldu.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up