BÜYÜK VERİYÖN VEREN LİDERLER

Yol haritamız, tüketicilerin “Finansal Asistanı” olmak

0

HangiKredi CEO’su Oray Durmazoğlu:“2024 yılı Finansal Asistan vizyonumuzla kullanıcılarımıza kişiselleştirilmiş ürün ve teklifleri en doğru zamanda sunduğumuz bir dönemin başlangıcı olacak.”

Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü’nden mezun olduktan sonra öğrenim hayatını Arizona Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi’nde alt dal ve MBA derecesi alarak tamamlayan Oray Durmazoğlu, kariyerine FMCG sektöründe başladı ve Frito Lay ve Philip Morris şirketlerinde pazarlama alanlarında çeşitli görevler aldı. Sonrasında bankacılık sektörüne adıma atarak, Citibank ve QNB Finansbank’ta yöneticilik görevleri üstlendi. Bankacılık kariyerinden sonra bir süre e-ticaret sektöründe Hepsiburada’da Kategori Direktörlüğü sorumluluğu alan Durmazoğlu, yaklaşık 5 yıldır da bankacılık, e-ticaret ve perakende alanlarından edinmiş olduğu tecrübelerini HangiKredi’nin büyüme yolculuğuna liderlik etmek için geliştirerek kullanıyor. 

Oray Durmazoğlu’ndan HangiKredi’nin teknoloji arka planını dinlediğimiz söyleşide, şirket kültürünü ve gelecek hedeflerini de konuştuk…

HangiKredi finans dünyasında nasıl konumlanıyor?
HangiKredi’nin en büyük önceliği, karmaşık finans dünyasında kullanıcılarına en avantajlı bankacılık ürünlerini en hızlı şekilde ulaşmasını sağlamaktır. Kullanıcılarımıza kredi, kredi kartı ve mevduat gibi en fazla kullanılan bankacılık ürünlerinde 25’ten fazla banka ve finansal kuruluşunun teklif ve fırsatlarını ücretsiz bir şekilde sunuyoruz. Bütün gelecek planlarımızı ve yol haritamızı tüketicilerin “Finansal Asistanı” olma vizyonu doğrultusunda şekillendiriyoruz: Onların finansal hayatlarında alacağı kararları kolaylaştırmak, varsa ödemelerini en iyi şekilde planlamasını sağlamak, birikime teşvik etmek… Kısacası bütçelerini en iyi şekilde yönetmelerine yardım edecek bir ekosistem geliştiriyoruz. Önümüzdeki dönemde, HangiKredi’nin en büyük değer önerisi olan kullanıcılarına en avantajlı ürünleri en hızlı şekilde sunma önceliğine bir yenisini daha ekleyerek, kullanıcımız bazlı en doğru ürünü en doğru zamanda sunma kabiliyeti kazandıracağız. Bu kapsamda ilk adımı geçtiğimiz sene geliştirdiğimiz “HangiKredi Finansal Rapor” ürünümüzle atmış olduk. Kullanıcılarımız, HangiKredi Finansal Raporu’yla birlikte krediye başvurmadan önce kredi sağlıklarını ölçerek ne kadar kredi alabileceklerini ve banka banka gezmeden hangi bankadan hangi olasılıkla başvurularına onay alabileceklerini geliştirdiğimiz makine öğrenimi algoritmalarıyla öğrenebiliyor. Ayrıca kullanıcılarımıza sunduğumuz kişiselleştirilmiş önerilerle kredi sağlıklarını iyileştirmelerine de yardımcı oluyoruz. 2022 Mayıs’tan bugüne 1.5 milyondan fazla kullanıcımızın deneyimlediği ürünümüzü önümüzdeki günlerde geliştirmeye devam edeceğiz.

IT altyapınızda hangi teknolojileri hizmetlerinizde nasıl kullanıyorsunuz?
Altyapımızda ölçeklendirilebilir, dağıtık mimari anlayışa uygun, mikroservis bazlı teknolojiler kullanıyoruz. Kaynakları dengeli ve verimli kullanabilmek için geliştirme ekiplerimiz fonksiyonel olmayan gereksinimlerine de iş isterlerini gerçekleştirmek kadar büyük önem veriyor. Sistemlerimiz birbirine alternatif yöntemler ve araçlarla 7/24 monitör ediliyor, yük dengeleme metotlarıyla destekleniyor. Mobil ve web önyüz mimarimizde modern framework’lerden ve yöntemlerden yararlanıyoruz. Sürdürülebilir ve kullanıcı deneyimi odaklı bir anlayışa ağırlık veriyoruz. Aynı zamanda yerinde Ar-Ge merkezi olduğumuzdan, yeni yöntemleri ve teknikleri denemeyi üretim sürecinin doğal bir parçası olarak görüyoruz. Veri mühendisliği ve bilimi ekibimiz makine öğrenimi ve çeşitli yapay zeka yöntemlerinden faydalanarak sistemlerimize her gün akan büyük veriden anlamlı sonuçlar üretmeye gayret gösteriyor. Şirketimizde yeni fikirler ortaya koymayı, bunları uygulanabilir işlere çevirebilmeyi çeşitli şekillerde ödüllendiriyoruz. Projelerimizi çevik anlayışla yönetiyor, her 2 ya da 4 haftada bir, canlıya çıkarılabilir bir versiyon üretmeye özen gösteriyoruz.

Şirket kültürünüzü de merak ediyoruz. Bundan bahsederken, kurulduğunuz günden bu yana gerçekleşen kilometre taşlarından da söz eder misiniz?
Şirket kültürümüzde bizi besleyen en önemli değer başarı. Takım arkadaşlarımızla birlikte HangiKredi’yi kısa bir zaman içerisinde en fazla ziyaret edilen finansal kuruluşu haline getirdik. Bu yıl itibarıyla ayda 15 milyondan fazla tekil kullanıcının 30 milyona yakın ziyaret ettiği bir platform olduk. Son 5 yılda net gelirlerimizde ciddi artış sağlayarak 200 kattan fazla büyüme elde etmiş olduk. Elde ettiğimiz başarıların bizi yeni hedeflerimize ulaşma noktasında daha azimli ve kararlı bir şekilde beslediğini söyleyebilirim. Bunu da yine kurum kültürümüzün en önemli değerlerden biri olan sürekli gelişim ve açık iletişimle destekledik. Şirketin en alt kademesinden en üst kademesine kadar her bir ferdi şirkete değer katmak için düşüncelerini özgür bir şekilde dile getirebiliyor. 

Türkiye’nin en fazla trafik alan finansal platformu olmak adına yaptığımız teknolojik altyapı değişikliğimizi 2021 yılında tamamlamıştık. Yine aynı yıl itibarıyla medya yatırımlarımızı artırmaya başladık. Türkiye’nin en sevilen programlarında sponsorluklarımızı, reklam kampanyalarımız ve geçtiğimiz yıl gerçekleşen Ümraniyespor sponsorluğumuz marka bilinirliği anlamında bize büyük katkı sağladı. HangiKredi’nin önümüzdeki dönemde en önemli kilometre taşı ise hayata geçireceği elektronik para, dijital cüzdan ve açık bankacılık hizmetleri olacak.

2023 yılı 3 çeyrek boyunca sizler için nasıl geçti? 2024 ve sonrasında HangiKredi olarak neleri başarmayı hedefliyorsunuz? Yeni hizmetleriniz neler olacak?
2023 yılının ilk 3 çeyreği ülkemizi derin yasa boğan depremlerin gerçekleştiği, genel seçimin tamamlandığı ve enflasyonla mücadele ettiğimiz bir dönem oldu. Türkiye çok güçlü bir ülke ve olumsuzlukları çok çabuk atlatan bir yapıya sahip. 2024 yatırımlarımızı daha da artırdığımız bir dönem olacak. HangiKredi için kritik önemde gelişmelere tanık olacağımız 2024 yılı başında, lisans süreçlerimizi tamamlayarak elektronik para, dijital cüzdan ve açık bankacılık hizmetlerini kullanıcılarımıza sunmayı hedefliyoruz. 2024 itibarıyla tüm banka hesaplarınızı HangiKredi uygulaması üzerinden yönetebileceksiniz. Yine HangiKredi uygulaması üzerinden krediye başvurarak çektiğiniz tutarı HangiKredi cüzdanınıza aktarabilecek, bu tutarı yine uygulama üzerinden cüzdan ve ön ödemeli kart ile harcayabileceksiniz. HangiKredi uygulamasını tüketicilerin her gün kullanabileceği, finansal kararlarında destek olacak bir yapıya getireceğiz. 2024 yılı, Finansal Asistan vizyonumuzla kullanıcılarımıza kişiselleştirilmiş ürün ve teklifleri en doğru zamanda sunduğumuz bir dönemin başlangıcı olacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up